Se pregătește o nouă ediție a Festivalului „Ceau, Cinema!” de la Timișoara, dedicată filmului românesc

explo 1000x200

„Ceau, Cinema!”, un eveniment dedicat filmului european, se pregătește pentru o nouă ediție, la Timișoara. Festivalul va avea loc în perioada 15-18 iulie, iar în acest an își propune să susțină cinematografia românească.

Festivalul „Ceau, Cinema!” este organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală, iar în acest an a ajuns la ediția cu numărul opt. Potrivit organizatorilor, evenimentul va fi desfășurat la Timișoara, în perioada 15-18 iulie, fiind deschis de filmul Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, care va fi proiectat fizic pentru prima oară în România. De asemenea, Otto Barbarul (2020), debutul regizoarei Ruxandra Ghițescu, va fi un alt cap de afiș al ediției din acest an a festivalului.

Pentru că filmele noi nu au putut ajunge la public din cauza închiderii cinematografelor, a opta ediție a Festivalului Ceau, Cinema! își propune să susțină cinematografia română și să le ofere cineaștilor șansa de a-și arăta filmele în proiecții fizice și de a se întâlni cu spectatorii. Astfel, întregul program se va axa pe cinematografia română, puternic afectată de criză, iar competiția va fi formată exclusiv din filme ale unor cineaști aflați la început de drum, care acum au nevoie mai mult ca oricând de sprijin.”, au informat organizatorii.

Proiecțiile filmelor vor avea loc în aer liber, dar și în interior dacă situația o va permite, cu respectarea normelor impuse de autorități.

Deși situația dificilă şi imprevizibilă a finanțărilor și prelungirea pandemiei creează în continuare destule incertitudini, am hotărât să organizăm totuși o nouă ediție limitată a festivalului. Vrem să fie o ediție a optimismului şi a unui restart. De aceea, vom pune accentul pe cinematografia română tânără sau la început de drum. Inspirați de filmul Otto Barbarul, dar și de alte titluri din program pe care urmează să le anunțăm, ne propunem o ediție mai punk, pentru a arăta că Film’s Not Dead”, mai spun organizatorii.

Restul filmelor, întregul program şi spaţiile de proiecţie vor fi anunţate în perioada următoare pe pagina de Facebook şi pe site-ul „Ceau, Cinema!”.

banner 970 x 250