Se pregăteşte lupta cu nămeţii! Primăria Lugoj caută firmă pentru deszăpezirea oraşului la iarnă

deszapezire lugoj

Autorităţile lugojene sunt în căutarea unei societăţi cu care să semneze contractul pentru deszăpezirea oraşului, fiind deja alocate sumele necesare achiziţionării stocurilor de materiale antiderapante.

Primăria Lugoj a anunțat că în această perioadă se derulează procedurile legale pentru atribuirea contractului de deszăpezire unei firme, pentru iarna 2022-2023. Stocurile de materiale antiderapante aflate la dispoziția municipalității urmează să fie completate cu cantitățile necesare. În depozitele primăriei au mai rămas anumite cantități de material din iarna trecută: 17. 825 kg clorură de calciu, 41 de tone de nisip și 33,68 tone de sare. Și în acest an principalul material antiderapant folosit va fi clorura de calciu, încercându-se limitarea folosirii sării și a nisipului, pentru a reduce deteriorea carosabilului și pentru a nu încărca rețelele de canalizare.

„Am alocat banii necesari pentru a reface stocul de materiale antiderapante, sperăm să nu fie nevoie mai mult ca anul trecut. Oricum suntem pregătiți să asigurăm orice necesar este nevoie. În următoarea perioadă vom avea și firma care se va ocupa de deszăpezire pe drumurile lugojene”, a precizat Bogdan Blidariu, primarul al Lugojului.

La deszăpezire vor participa și serviciile și societățile din subordinea primăriei și a consiliului local, care vor acționa pe domeniul public și pe trotuarele din zona instituțiilor publice municipale și a instituțiilor de învățământ.