Se pregătesc de demolare! Benzinăria Mol de pe strada Caransebeșului va fi dezafectată, urmează și OMV

mol lugoj

Consiliul Local Lugoj a hotărât să rezilieze contractul de asociere cu Mol România la începutul anului trecut. Prin acest contract, timp de 25 de ani firma maghiară a comercializat carburanți în stația proprie situată pe strada Caransebeșului.

În urma acestei decizii, la sfârșitul anului trecut, conducerea firmei Mol România a solicitat primăriei emiterea certificatului de urbanism necesar demolării. În aceste condiții, este de așteptat ca în câteva săptămâni, benzinăria să fie dezafectată, iar terenul să fie predat administrației locale. Consilierii au decis ca terenul sa revină administrației locale, astfel că, stația de carburanți va trebui demolată. De asemenea, și benzinăria OMV de pe strada Timișoarei urmează a fi desființată, dar ea va mai funcționa în acest an.

„A existat un protocol încheiat, în urmă cu 25 de ani, între Consiliul Local Lugoj și Mol România. Conform noului Cod Administrativ, nu mai exista posibilitatea de a prelungi protocolul între municipalitate și societatea Mol. Și cu stația OMV de pe strada Timișoarei am hotărât să încheiem protocolul, dar această benzinărie va mai funcționa și în acest an. Cele două firme au primit un teren gol ca să construiască o benzinărie, iar înțelegerea a fost pe o perioadă de 25 de ani. La sfârșitul perioadei ei trebuie să decontamineze zona și să aducă terenul în starea în care l-au preluat. Dar este de subliniat faptul că nu a fost dorința noastră de a închide aceste benzinării, ci prevederile noului Cod Administrativ, care nu ne-au dat posibilitatea să prelungim protocoalele de colaborare. Tot potrivit aceluiași cod, orice nouă locație se poate obține doar în urma unei licitații. Deși noi avem terenuri pe Caransebeșului și pe Timișoarei, nu le poate garanta nimeni solicitanților că le vor obține la licitație. Mol România nu și-a manifestat dorința să rămână în Lugoj, dar, din câte știu, ei au construit deja patru benzinării pe autostradă și probabil că nu sunt interesați. Atât Mol, cât și OMV, pot achiziționa terenuri și de pe piața liberă, pentru ca există ofertă și nu-i oprește nimeni, dacă doresc”, ne-a declarat primarul interimar Bogdan Blidariu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Conform reprezentanților administrației locale, pe terenurile ce vor fi eliberate de benzinăriile Mol și OMV vor fi amenajate spații verzi și locuri de parcare.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/