Sălbatic, excitant, nonconformist – Diavolul. Violonistul Diavolului. Una dintre legendele formației Phoenix vine la Reșița!

mani7

Reșițenii vor fi puși față în față cu Diavolul. Mani Neumann (Violonistul Diavolului) maestru al viorii şi blockflöte și Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei farfarello vor concerta pentru prima dată la Reșița, în 23 februarie. Nu ratați un spectacol de excepție!

Data de 23 februarie trebuie trecută obligatoriu în agendă. Și asta pentru că la Reșița vin legendele. Mani Neumann este cunoscut în România și ca urmare a activității sale de violonist în legendara formație Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978, Ulli Brand este considerat la ora actuală unul dintre cei mai buni chitariști din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi, iar Urs Fuchs este un muzician complex, care a cântat cu Jon Lord (Deep Purple), Sally Oldfield, Kathy Kelly, Frida (Abba), Miller Anderson (Spencer Davis Group) Charlie Mariano, Clannad, Peter Kraus si Wolfgang Niedecken.

mani1 (1)

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitare acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) și Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei farfarello, au reușit ca în 40 de ani de activitate să obțină recunoaștere europeană şi internațională.

Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convențională devine imposibilă. Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinație de folclor est – european şi influențe contemporane: muzică tradițională, jazz, rock şi muzică clasică.

YouTube video

Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

ff2 (1)

Mani Neumann, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Mani a fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Președintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României. Din 1982 cântă împreună cu Ulli Brand în formația farfarello.

Specialitatea lui Ulli Brand este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin această combinație, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic şi original, reușind astfel prin modul în care menține atât armonia, cât şi basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens.

Urs Fuchs a ajuns să cunoască România în urma unei vizite pe care a făcut-o alături de Mani Neumann. L-au impresionat orașele din centrul țării, pe care le-a vizitat, și oamenii deschiși cu care a interacționat. Se întoarce în România pe scenă de data aceasta, în turneul farfarello. Urs este un muzician complex, care a cântat cu Jon Lord (Deep Purple), Sally Oldfield, Kathy Kelly, Frida (Abba), Miller Anderson (Spencer Davis Group) Charlie Mariano, Clannad, Peter Kraus si Wolfgang Niedecken.

17038776 761878210628463 2707775167656921822 o

Concertul va avea loc la clubul Trust MC Reșița West (Bulevardul Alexandru Ioan Cuza 5-53) în 23 februarie, începând cu ora 19:00. Prețul biletului este de 40 de lei. Biletele pot fi achiziționate în data evenimentului, numai pe bază de rezervare, din cauza numărului limitat de locuri. Pentru detalii și rezervări organizatorii evenimentului vă stau la dispoziție la numărul de telefon: 0733 939 599.

Express de Banat este partener media al acestui eveniment.

header2ff