Se pot depune cereri la ocoalele silvice ori primării pentru achiziția lemnelor de foc

În Caraș-Severin, Direcția Silvică are 18 depozite de materiale lemnoase, permanente și temporare, din care se pune la dispoziția populației județului lemn pentru încălzirea locuințelor.

Potrivit datelor existente, în depozitele ocoalelor silvice din cadrul Direcției Silvice sunt pe stoc peste 6.000 metri cubi de lemn de foc din pădurile proprietate publică a statului, disponibil pentru livrare către populație în următoarele condițiile: din depozite – 4.300 metri cubi; la drum auto – 1.400 metri cubi; fasonat la cioată – 550 metri cubi. Până la sfârșitul anului, în perioada septembrie – decembrie, Direcția Silvică estimează că va pune la dispoziția populației din Caraș-Severin un volum de circa 40.000 metri cubi, pe lângă volumul de 30.000 metri cubi deja vândut în primele opt luni din acest an.

Cei interesați să achiziționeze lemn de foc pot depune cerere direct la ocoalele silvice de stat sau la sediile primăriilor la care acestea sunt arondate. Prețul de vânzare al unui metru cub de lemn de foc variază în funcție de specia lemnului și de modalitatea de livrare, de la 60 de lei, rășinoase și foioase moi, fasonat la cioată, până la 320 de lei, foioase tari, cu livrare din depozit.

Direcția Silvică Caraș-Severin deține 18 depozite permanente și temporare, din care se pune la dispoziție populației lemn pentru încălzirea locuințelor. Unul dintre aceste depozite, cu caracter temporar, a fost deschis recent la Ocolul Silvic Băile Herculane, pentru locuitorii orașului și cei din satele învecinate.