S-a dat start sesiunilor de lucru pentru alfabetizarea digitală a persoanelor dezavantajate

whatsapp image 2022 09 15 at 15.34.58 (1)
Cuib de vise 1000x100

Se dorește îmbunătățirea nivelului de alfabetizare digitală a membrilor comunităților de romi și nu numai, din zonele dezavantajate. Learning Lab este locul numit „o nouă șansă la viață”.

În cadrul proiectului „Interreg Dream Road”, Asociația Nevo Parudimos a dat startul la sesiunile de lucru ce vizează îmbunătățirea nivelul de alfabetizare digitală pentru persoanele de etnie romă din oraș, dar și pentru categoriile defavorizate din zonele dezavantajate ale municipiului Reșița.

Primii beneficiari ai programului au trecut deja pragul laboratorului, situat în clădirea Direcției de Asistență Socială Reșița, din Piața Republicii, nr 44. Fie că vorbim despre tineri sau vârstnici, fiecare persoană a fost instruită și coordonată perfect pentru a înțelege sistemul digitalizat și pentru a-l putea folosi cu ușurință în viitor.

whatsapp image 2022 09 15 at 15.33.42 (1)

Centrul a fost înființat pentru a facilita, în primul rând, accesul romilor la serviciile publice și, în al doilea rând, pentru a veni în sprijinul Direcției de Asistență Socială prin ușurarea relațiilor cu toate persoanele defavorizate din oraș. De asemenea prin cadrul proiectului a fost dotat centrul, cu echipamente IT și s-a creat și o platformă online prin intermediul căreia persoanele care vin la ghișeu nu mai trebuie să aștepte, ci pur și simplu, apasă pe un buton și sunt direcționați la persoana responsabilă de acest serviciu.

Facilitatorii din cadrul Direcției de Asistență Socială Reșița vor oferi consiliere, instruire și sprijin, concentrându-se pe dezvoltarea abilităților digitale, precum și pe abilitarea utilizatorilor finali pentru a obține informații și a accesa serviciile publice.

publicitate si promovare in ziar

whatsapp image 2022 09 15 at 15.33.41

În momentul de față Direcția dispune de 135 de asistenți personali care asigură grija a 645 de persoane cu handicap grav care beneficiază de indemnizație, 60 de beneficiari de ajutor social și 60 de beneficiari de alocație de susținere a familiei. Tot la sediu se depun și dosarele pentru alocațiile de stat și indemnizația de creștere a copilului, dar funcționează și biroul de protecție a copilului, unde cetățenii vin cu diverse solicitări.

whatsapp image 2022 09 15 at 15.34.28 (1)

Proiectul DREAM ROAD – Regiunea Dunării pentru acces îmbunătățit și eMpowerment pentru dezvoltarea ROmA a început la 1 iulie 2020 și se va încheia la 31 decembrie 2022. Bugetul general al proiectului este de 2.072.267,40 EUR, rata de cofinanțare este de 85%. Mai multe informații puteți găsi pe siteul: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/dream-road

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/