Se poate și la sat! Locuitorii din Forotic dau dovadă de spirit civic

Prima ediție a campaniei „PuneMâna”, derulată astăzi în comuna Forotic și în satele aparținătoare acesteia, a adunat peste 120 de participați.

O comună îngrijită și lipsită de gunoaie, asta își dorește primarul Alexandru Sporea pentru cei din comunitatea sa, motiv pentru care și-a scos colegii din primărie la curățenia de primăvară. S-au mai alăturat acestei inițiative de igienizare și ecologizare a zonei persoanele care beneficiază de ajutor social, profesori, elevi, consilieri locali, dar și localnici în putere și cu chef de muncă.

Acțiunea a început la primele ore ale dimineții în satul Surducu Mare, continuându-se apoi cu Brezon și Forotic și încheindu-se cu localitatea Comorâște. „Conștienți de efectele dăunătoare ale poluării, am hotărât să organizăm o primă acțiune de igienizare și reîmprospătare a imaginii vizuale a comunei. Așadar, «înarmați» cu saci, mănuși și mult spirit civic, am ieșit împreună cu colegii mei din primărie și cu beneficiarii de ajutor social pe străzile comunei. Au mai participat la această activitate civică o parte din elevii și profesorii din comună, reprezentanți ai Consiliului Local și localnici care au dorit să ne dea o mână de ajutor. În cele câteva ore de activitate, am reușit să curățăm deșeurile de pe artera principală a comunei, să vopsim cu var arborii și stâlpii de electricitate și podurile intersecțiilor cu străzile secundare”, a declarat primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea.

Edilul-șef speră ca acțiunea de astăzi să nu fi fost în zadar, considerând că: „o comună curată este responsabilitatea fiecăruia, iar cei care refuză să păstreze vor suporta consecințele”.