„Au fost prinși cu încă o mită, un nou caz de malpraxis, suntem tratați mai rău ca animale” – acuzații grave la adresa întregului sistem de sănătate românesc, trec încet, dar sigur în registrul gri al amintirii românilor și asta datorită prezenței pe piață a unei noi culturi: aceea a bunului simț, a respectului față de pacient și a profesionalismului cadrelor medicale, toate acestea prezente la Clinicile Medici’s din Timișoara.
Mii de experiențe aproape similare unor lagăre de concentrare au marcat și înfierat întregul sistem sanitar de stat românesc, situații care au crescut și s-au dezvoltat mai rău decât o ciupercă otrăvitoare care prin sporii acesteia a contaminat totul în jur: de la jurământul lui Hippocrate, la îndoctrinarea minților pacienților, „educați” de sistem în maniera vasal-senior, până la indiferența față de condițiile spitalicești, locul speranței și al vindecării.
Ceea ce este și mai grav în tot acest fenomen numit spitalul de stat românesc , în totalitatea sa, este că a devenit numărul unu pe lista „de ce să plec din România?”
„Ne dorim ca și copiii noștri să nu fie cobaii unor doctori burdușiți cu banii noștri, să fie tratați cu respect, să aibă dreptul la viață. Plecăm pentru că ne-am săturat de lăturile din spital, pentru că nu mai vrem să adunăm gongile și praful din salon, iar asistentele să ne pună o perfuzie numai dacă îi «ascundem» în buzunar 50 de lei și o ciocolată”. Surprind pe cineva declarațiile de mai sus? Cel puțin 8 din 10 români au avut parte de o astfel de tratație în decursul vieții.
Nu schimba lumea, schimbă-te tu și fii puterea exemplului!
Exact acest îndemn l-au urmat și o fac cu un mare profesionalism cei de la Medici’s, care, da, nu sunt extratereștri. Sunt medici, asistente, care definesc omul în adevăratul sens al cuvântului. Sunt exemple vii că și la noi se poate! Și la noi se poate să zâmbești când te programezi pentru un consult, la recepție, și la noi se poate ca doctorul să-ți ofere numărul personal de telefon pentru eventuale discuții și îndrumări, și la noi se poate să îți aștepți rândul într-un salon/cafenea/bibliotecă și, mai mult decât atât, și la noi se poate ca asistenta de la laboratorul de analize să te îmbrățișeze și să-ți spună „îmi pare bine că ne-am cunoscut”.
Rigoare germană în dichis bănățean, brandul anului!
Mulți dintre cei care citesc acest articol poate se întreabă: dar dacă cei de la Clinicile Medici’s nu sunt români, și dacă sunt doar niște tineri aflați la început de drum, dar care vor prelua ușor metehnele celorlalți din sistemul medical. Răspuns: Adrian Bădescu este bănățeanul din Șopotu Vechi, Caraș-Severin, fondatorul Clinicilor Medici’s, trecut de prima tinerețe și trecut prin toată experiența sistemului de stat românesc, care a înțeles că performanță nu poți face decât atunci când oferi tot: de la calitatea serviciilor, până la experiența pe care o oferi fiecărui pacient în parte.
Tocmai de aceea, Clinicile Medici’s au primit Trofeul de Excelență „Brandul Anului”
„De cele mai multe ori, oamenii nu vin la doctor din plăcere, ci vin pentru o nevoie, iar dacă putem face din puținul timp petrecut la noi, timp de calitate, atunci ne bucurăm dacă oamenii vin cu mai puțină teamă și cu mai multă speranță”, a spus Adrian Bădescu.
„Am crescut într-un loc de poveste, unic și minunat. Le mulțumim fiecăruia dintre cei 200 de membri ai Medici’s, pentru crearea unei echipe excepționale și performante. Și, cel mai mult, le mulțumim tuturor celor peste 100.000 de pacienți ai noștri, celor peste 50.000 de abonați permanenți și celor peste 400 de companii-client, care ne-au acordat încredere zi de zi, chiar și atunci când am greșit”, a afirmat dr. Adrian Bădescu.
Medici’s înseamnă în primul rând servicii medicale de calitate, oferite într-un ambient prietenos, în totală antiteză față de modul în care se prezintă sistemul sanitar românesc de stat. Medici’s este un creator de standarde de sănătate și aduce medicina foarte aproape de om. Medici’s înseamnă totodată grijă față de pacient, personal medical de înalt profesionalism și aparatură medicală de top.
Clinicile Medici’s – vizita acasă la medicul tău. Proiectul de suflet al cărășeanului Adrian Bădescu
„Ne-am dorit ca în momentul în care intri în clinică, toată amenajarea și tot confortul să fie focusat pe client, pentru ca acesta să nu simtă că intră într-o clinică, ci doar că merge acasă, la prietenul lui, medicul”.
Medici’s, afacerea de familie care anul acesta împlinește 21 de ani de existență, reprezintă gura de oxigen pe piața medicală românească, resuscitarea unui sistem bolnav, speranță și redobândirea încrederii în actul medical românesc.
Tot un nou început îl reprezintă și pentru miile de cadre medicale care în ultimii ani au sărăcit țara cu peste 15.000 de profesioniști, ce au ales să deservească pe bani mai mulți și în condiții normale pacienții străini, potrivit ultimelor date centralizate de Colegiul Medicilor din România. „Avem patru colegi din India, unul din Italia, unul din Serbia şi avem mulţi colegi care s-au decis să vină înapoi”, a spus antreprenorul, mândru de realizări și de calitatea umană din juru-i.