Se numără locatarii! Administrația lugojeană vrea o bază de date cu cei care stau în cartierele de blocuri

lugoj

Autoritățile lugojene lucrează la crearea unei baze de date în care să fie incluse toate apartamentele de bloc și numărul de locatari din municipiu, pentru a avea o raportare reală asupra celor care folosesc tomberoanele pentru gunoi.

Administrația lugojeană își dorește cartiere mai curate, iar o explicație pentru mizeria existentă în anumite zone ale orașului se leagă de numărul tomberoanelor existente, insuficient în opinia celor care conduc Lugojul. Vina pentru lipsa recipientelor de gunoi este împărțită între asociațiile de locatari și proprietarii de apartamente, cei din urmă fiind și cei arătați cu degetul, atât de către Retim, operatorul de salubritate cât și de către cei din Primăria Lugoj.

„Mizeria din cartiere este în general în zonele unde sunt amplasate tomberoanele, care nu sunt suficiente și atunci oamenii aruncă pe jos. Am solicitat mărirea numărului de tomberoane, dar principala problemă este alta. Nu toate cartierele de blocuri sunt organizate în asociații de proprietari, iar acest lucru duce la raportări false. Dacă într-un bloc se declară 100 de persoane și ele sunt 200, tomberoane există doar pentru 100 de persoane, restul aruncând pe jos”, explică primarul Claudiu Buciu.

Bază de date cu locatarii

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Din acest motiv, Primăria a început organizarea unei baze de date cu toți locatarii de la blocuri, pentru a ajunge la o situație cât mai aproape de realitate. Cum s-a făcut această bază de date ne spune tot primarul Claudiu Buciu: „Am făcut o bază de date cu toate apartamentele din Lugoj, cu toți locatarii, sincronizând datele de la Taxe și Impozite, baza de date de la Urbanism, baza de date de la Meridian 22 și cea de la Retim, urmând să-i notificăm pe cei care nu s-au declarat și care vor plăti de cinci ori colectarea deșeurilor”.

Primarul Claudiu Buciu mai afirmă că există în lucru un proiect, aflat în fază de licitație, pentru regenerarea urbană a malurilor râului Timiș, unde există finanțare pentru proiectare și pentru lucrări, proiect care mai include și patru parcuri din oraș: Parcul Cornet, Parcul Ștrand, Parcul Enescu și Parcul Prefecturii. Licitația pentru proiectarea acestor zone va fi organizată luna viitoare.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/