Se moare de COVID! Ritmul de 2-3 decese pe zi se menține la spitalul din Lugoj

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Spitalul Municipal din Lugoj se menține în continuare supraaglomerat cu pacienți bolnavi de COVID-19. Pacienții pozitivi sunt cazați, pe lângă secția de ATI, la secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie, Neurologie, Paleație și în zona fostei săli de așteptare de la Compartimentul de Primiri Urgențe.

„Pe lângă cei 56 de pacienți la secțiile non-ATI, mai avem opt pacienți la ATI și doi pe CPU, unul intubat și unul pe sursa de oxigen CPAP. Am făcut demersuri pentru eliberarea a încă patru paturi la Ginecologie, dar problema este că, pentru aceasta, ne-ar mai trebui un medic pneumolog. Am scos postul respectiv la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni. Medicii pneumologi sunt foarte căutați la ora actuală”, spune dr. Ionuț Lucian Cocoș, managerul Spitalului Municipal din Lugoj.

Din păcate, ritmul deceselor se menține la cota de două-trei pe zi, cele mai recente cazuri fiind ale unui pacient internat la ATI de numai 46 de ani și a altuia, mai în vârstă, internat și cu patologie oncologică. Deși au fost diagnosticate și cazuri la copii cu vârste între 4 și 5 ani, până la adolescenți de 17-18 ani, aceștia au fost trimiși pentru tratament acasă.

O veste cât de cât bună este că nu s-au mai înregistrat recorduri după recorduri de internări, ca în zilele trecute. În acest moment, situația pare să se fi stabilizat la un platou constant, dar cazurile sunt mai serioase decât cele înregistrate în mod obișnuit în valul precedent al pandemiei.

La Lugoj, rata de infectare era ieri de 9,37, cu 32 de cazuri noi în 24 de ore.