Competițiile sportive rămân fără spectatori! Nici vaccinații nu mai au acces pe stadioane!

seats in stadium
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune noi restricții pentru a limita îmbolnăvirile de COVID-19. Timp de 30 zile, suporterii nu mai au voie pe stadioane, barurile, cluburile și discotecile se închid, iar nunțile, botezurile și orice tip de petrecere privată se anulează. Măsurile intră în vigoare imediat ce vor primi aprobare din partea Guvernului.

CNSU a propus astăzi o serie de măsuri restrictive care ar urma să intre în vigoare începând de luni, 25 octombrie, timp de 30 de zile.

O primă restricție spune că, indiferent de rata de incidență din localitate, circulația în afara locuinței va fi interzisă după ora 22.00 pentru persoanele nevaccinate. Acestea pot ieși din casă doar pe bază de declarație pe proprie răspundere sau dacă este cazul – vor prezenta legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator.

Restaurantele, cafenelele etc. pot funcționa cu activitate permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5.00-21.00.

În schimb, activitățile în baruri, cluburi și discoteci este interzisă pentru o perioadă de 30 zile, la fel și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor.

Se interzicere participarea spectatorilor la competițiile sportive, astfel că niciun suporter nu poate participa la astfel de evenimente, nici măcar dacă s-a vaccinat.

promovare banner maxagro

Se propune, de asemenea, ca organizarea programului de lucru să se facă în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați. Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, se propune a fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Singurele reguli care se aplică în biserici sunt purtarea măștii de protecție și respectarea unei distanțe de doi metri între persoane.

Masca de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Întreaga Hotărâre adoptată astăzi de CNSU, cu toate restricțiile propuse, poate fi studiată AICI.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/