Mesajele și pozele de pe Facebook și Instagram, înmagazinate la Reșița?

server room interior in datacenter. 3d render
po 1000x100px (3)

IT-iștii reșițeni și-ar putea găsi de lucru acasă. Primarul Ioan Popa a dezvăluit pentru Express de Banat că este în discuții cu un furnizor străin de servicii de stocare de date, care este interesat să deschisă pe Valea Țerovei un punct de lucru care ar putea genera până la 100 de locuri de muncă pentru specialiștii în hardware și soft IT.

Suntem în discuții cu o firmă din Spania, din Madrid, care intenționează să deschidă un data center la Reșița – în Parcul Industrial, adică un centru de bază de date care, pe înțelesul tuturor, înseamnă o hală sau mai multe hale de dimensiuni mari, cu servere care sunt ca niște calculatoare de talia unor dulapuri sau frigidere mari, dacă vreți, și care nu necesită foarte multă resursă umană. Vorbim de 50 – 100 de angajați, dar care sunt specialiști în hardware și soft IT, pentru că toate mesajele și pozele pe care noi ni le transmitem între noi se depozitează undeva, pe Istagram, pe Facebook și nu numai, avem Google, Amazon, YouTube și așa mai departe, Spotify, toate sunt înmagazinate undeva.”, a declarat primarul municipiului Reșița.

1000x100 casa brutarului

Popa a mai explicat că Reșița poate pune la dispoziția investitorului atât consumul necesar de energie electrică, cât și internet de înaltă viteză. „Spaniolii au nevoie de 20 de MW, acesta este necesarul pentru data centerul pe care vor să-l facă la Reșița. Ne-au certificat cei de la Regionala Enel – Timișoara că este posibil și că există acest stoc de curent electric și nu este problemă să ni-l furnizeze. Am putut astfel să le garantăm oamenilor că avem curent, că avem internet de înaltă viteză, cu ajutorul celor de la RDS, care ne-au dat această informație, deci îi așteptăm la Reșița pe spanioli pentru negocieri!”, a concluzionat edilul.