Se-ntoarce „Împăratul” de pe Valea Bistrei! „Așa a vrut sistemul!”

Iancu Simion – Simi, fostul primar al orașului Oțelu Roșu, dispărut o vreme de pe scena politică din cauza unei condamnări, revine în viața publică din postura de lider PMP pe Valea Bistrei și candidat pentru un nou mandat de edil-șef! 

Social-democratul Luca Mălăiescu e dat de calculul hârtiei ca fiind imposibil de învins, dar Iancu Simion – Simi, „Împăratul”, cum este supranumit acesta, avertizează că el nu știe să piardă. În plus, n-a uitat și nu uită de cei care i-au fost alături. Când lui sau lor le-a fost viața amară. Intrăm la luptă, asta am învățat, asta facem. Am intrat în PMP, am bătut palma cu Ionuț Popovici și candidez la Primăria Oțelu Roșu. L-am bătut pe Răducanu acum 12 ani, când nu era simplu, eu candidez acum cu mine, sunt profesionist. S-a întâmplat ce s-a întâmplat cu mine pentru că așa a vrut sistemul, dar mergem mai departe, a declarat Simi pentru expressdebanat.ro.

Condamnarea suferită într-unul din dosarele APIA e deja de domeniul trecutului, spune liderul PMP de pe Bistra, iar oamenii locului ștu mai bine cine este cu adevărat Iancu Simion – Simi. Sau, mai exact, cine a fost pentru ei Iancu Simion – Simi. Cântărește, nu cântărește ce s-a întâmplat, eu mă simt nevinovat, am făcut ce trebuia să fac, am fost un om cinstit, corect, am ajutat pe toată lumea. Să spună unul singur că l-am furat sau că l-am mințit!”, a mai afirmat „Împăratul”.

Referitor la campania electorală și la primarul în funcție, Luca Mălăiescu, Simi garantează un duel între bărbați, fair-play, fără atacuri la persoană: Eu nu am treabă cu Luca, nici acum 12 ani, când am câștigat cu Răducanu, nu m-a interesat cine e contracandidat, nici nu i-am amintit numele în campanie. Nu vreau să vorbesc despre Luca, mă interesează ce am făcut eu”. 

Candidatura lui Iancu Simion – Simi a fost validată de însuși președintele Traian Băsescu. Oricum, prea multe alte opțiuni politice nu existau pentru acesta. Am făcut organizație tare. Eu sunt om de dreapta, Popovici vorbise cu Băsescu și i-am spus să-i transmită președintelui că vin la PMP. Vin și candidez la Primărie”, a mai spus Simi.