Se mișcă lucrurile la Prigor. Consilierii locali aprobă demararea inventarierii terenurilor

După ce Express de Banat a prezentat situația mai multor proprietari de păduri din zona Prigor, care au avut probleme cu Primăria privind împroprietărirea abuzivă, Consiliul Local a decis refacerea documentațiilor în urma unor cercetări amănunțite în teritoriu.

Decizia aleșilor locali a venit la propunerea consilierul Iosif Grigore Boldea, care a participat la ședințele cu cetățenii nemulțumiți și a înțeles necesitatea contractării unei firme la licitație care să realizeze măsurătorile topografice și să întocmească documentațiile necesare pentru inventarierea și refacerea cărților funciare, în urma identificării terenurilor în baza titlului de proprietate sau în baza posesiei și a documentelor din Registrul Agricol.

La Proiectul de Hotărâre inițiat de către consilierul local Boldea a fost adus un amendament de către consilierul Stăncuța Neag pentru extinderea inventarierii și la terenurile de pășuni și fânețe, nu numai la păduri, proiectul fiind aprobat în ședința din luna ianuarie.

Potrivit reprezentanților Primăriei Prigor, în această situație se află peste 100 de cetățeni din comuna Prigor.

CITEȘTE ȘI:

Antonică Moț poate demara procedurile legale pentru aplanarea conflictului de la Prigor. Soluția: repoziționarea cadastrală

Război total în Primăria Prigor! Contabilul îl contrazice pe primar. Ies la iveală acuzații grave de încălcarea legii