La pasajul Solventul din Timișoara „se toarnă fundul”!

pasajul solventul din timisoara 3

Lucrări complexe au loc pe șantierul pasajului Solventul din Timișoara. În această perioadă, este turnată platforma de împingere.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că, în această perioadă, pe șantierul pasajului Solventul este turnată platforma de împingere.

Turnăm peste o mie de metri cubi de beton. Practic, turnăm fundul acestei gropi pe care vom construi propriu-zis pasajul care va fi împins în poziția finală. Ce facem noi acum este să turnăm platforma de împingere. Aici există deja fierul beton așezat, au început partea de finisaje și avem două pompe mari care toarnă încontinuu, toată ziua se toarnă mașină după mașină până când vom turna peste o mie de metri cubi de beton doar pentru această platformă. În luna iunie începem construcția chesonului, a pasajului propriu-zis, și undeva în toamna acestui an vom începe străpungerea. Iar de anul viitor vom putea să trecem de pe această stradă, de pe str. gării până pe Bogdăneștilor, pe sub zece linii de cale ferată”, a declarat Ruben Lațcău.

pasajul solventul din timisoara 2

Aspect din timpul lucrărilor la Pasajul Solventul din Timișoara

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Chesonul, o structură în lungime de aproximativ 70 de metri și cu o lățime de 28 de metri, va fi împinsă pe sub liniile de cale ferată, circa 70 de metri, fără oprirea traficului feroviar.

Parte a Inelului IV, pasajul Solventul va conecta zona de vest cu restul orașului. În lungime de 87 metri, va avea șosea cu două benzi pe sens, linie dublă de tramvai, trotuare și piste de biciclete.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/