Se lasă liniștea în Poiana Golului! Custom Reșița 2020, anulat! Ce alte decizii a luat Primăria?

Ediția a doua a festivalului Custom Reșița va fi anulată din cauza coronavirusului. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Ioan Popa. Banii care ar fi trebuit alocați concertelor vor fi redirecționați spre lucrări de infrastructură în oraș. Nu este însă singura măsura decisă de Primăria Reșița. Ce alte unități din oraș își închid porțile?

Programat să se desfășoare la finalul lunii iunie, festivalul Custom, ajuns la a doua ediție, va fi anulat pentru a evita răspândirea coronavirusului. Nu au fost dați până acum bani pentru trupele care ar fi urmat să concerteze la Reșița, așa că nu vor exista probleme legate de recuperarea unor sume deja plătite.

„Am hotărât cu colegii din Primăria Reșița să luăm câteva măsuri complementare celor luate de Ministerul Educației pentru diminuarea riscului de infestare cu coronavirus. Sunt măsuri luate spre interesul public. Am suspendat activitatea copiilor în toate secțiile CSM și CSȘ Reșița. Suspendarea activității Bazinului Olimpic, de asemenea. Pe perioada suspendării cursurilor școlare, suspendăm și noi activitatea în aceste unități. Piața Ocico și creșele își suspendă și ele activitatea. Am mai decis să anulăm ediția de anul acesta a Festivalului Custom. Sunt convins că în luna iunie nu vor mai fi aceleași riscuri, dar noi ar trebui să anunțăm artiștii, să lansăm vânzarea de abonamente și bilete și e puțin probabil să putem vinde bilete pentru un festival care nu e sigur dacă se ține. Am hotărât să-l anulăm și să investim banii în lucrări edilitare. Aș face un apel la responsabilitate și la anularea tuturor deplasărilor care nu sunt esențiale în această perioadă”, a declarat astăzi primarul Nelu Popa.

Suma care ar fi trebuit direcționată spre Custom Reșița 2020 este de aproximativ 300.000 de euro. Banii vor merge acum spre infrastructura din Reșița.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Centrele de zi pentru bătrâni își închid și ele porțile până în 31 martie.

În ceea ce privește Cinematograful Dacia, se va stabili astăzi dacă se va închide total sau dacă spectatorii vor avea acces doar la distanță unul de celălalt. Cert este că filmele pentru copii nu vor mai rula în acestă perioadă.

banner maxagro