Se inventariază pagubele inundațiilor

Codul Portocaliu a făcut ravagii în Clisura Dunării, acolo unde 250 de case au fost inundate. Un drum național a fost afectat, mai multe diguri, poduri și podețe. Pompierii, jandarmii și polițiștii au fost în alertă toată noaptea.  

În această dimineață, prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, ca să inventarieze pagubele pe care le-au provocat inundațiile de noaptea trecută. Bilanțul nu este tocmai unul bun pentru locuitorii din Clisura Dunării. Zeci de gospodării sunt sunt ape, iar mai multe case au fost avariate.

“Au fost afectate, drumuri, căi de acces, gospodării. Am fost ieri în satele aparținătoate de Pojejena. Am văzut la fața locului ce probeleme sunt și ce gospodării sunt afectate. Comitetele locale inventariază astăzi pagubele. Pe lângă, Șușca și Radimna, a fost distrus și DN 57, pe o porțiune de 2,5 kilometri. Șoseaua a fost blocată. Cu eforturi din partea forțelor de ordine, s-a reușit deblocarea circulației pe un sens de mers”, a declarat în urmă cu doar câteva momente prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. Acesta a adăugat că o estimare valorică exactă se va putea face de abia în urma verificărilor pe care le fac comisiile mixte la fața locului.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Titus Susan, a prezentat bilanţul pagubelor, după prima raportare. “13 persoane au fost salvate și evacuate la Șușca, Lăpușnicu Mare și Radimna. La Șușca, 80 de case sunt avariate, apa a trecut prin curți. De asemenea, 20 de gopodării au fost inundate. Situața este similară la Radmina, iar la Prilipeţ, 20 de gospodării sunt sub ape”, a spus Titus Susan, șeful ISU Semenic, în această dimineață.

Trei construcţii hidrotehnice, trei podeţe  şi peste 200 de fântâni sunt pe prima listă de raportare a pagubelor. Şeful DSP, Dragoş Luca, a fost rugat să caute soluţii să interină în zonă, imediat ce vremea o perimite, astfel încât oamenii să poată consuma apa în siguramnţă, din nou.