Se întreabă mult, se răspunde puțin și evaziv! Cum rămâne cu banul public la Caransebeș?

În afară de certurile pe rectificările bugetare în cadrul ședinței de Consiliu Local Caransebeș, niciun ales nu este interesat de modul în care se cheltuie banii publici din bugetul orașului.

După ce grupul PSD a fost de acord cu majorarea coeficienților de salarizare, conform legii, la funcționarii publici și la personalul contractual, aleșii locali au fost informați despre raportul Curții de Conturi care face referire chiar la unele salarii din Primăria Caransebeș. Documentul, adăugat la mapa consilierilor, atestă declarațiile primarului Felix Borcean din luna aprilie, care afirma că bugetul de salarii reprezintă peste 80% din bugetul Primăriei Caransebeș.

Consilierii PSD au ridicat problema în urmă cu câteva luni, solicitând executivului Primăriei o listă cu angajații contractuali ai instituției, document care nu a fost încă prezentat în ședințele de Consiliu Local.

La capitolul „vorbe” a rămas și cererea grupului PSD cu privire la fondul de salarii al Serviciilor Publice (SPIR, Serviciul de Asistență Socială, Serviciul Public Piața Gugulanilor), care lasă loc de interpretare privind salarizarea personalului din subordine.