Se întâmplă minuni! A curs lapte și miere la ultima ședință de Consiliu Local Moldova Nouă

Forțele proaspete venite din partea Partidului Verde (Stoca Milivoievici și Florentin Popescu fiind variantele acceptate de verzi în Consiliul Local, după demisiile înaintate de foștii consilieri: Mihail Mihăilescu și Ioța Dolici), dar și atitudinea pozitivă a social-democraților (mai mult decât prezenți la masa decizională) au făcut ca aproape toate proiectele aflate pe ordinea de zi să treacă cu un vot majoritar, fără circ și alte scamatorii.

De când a primit viza spre independență din partea liberalilor, Adrian Torma pare să se bucure de o liniște deplină alături de politicienii de la malul Dunării, lucru dovedit în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de vineri, întrucât, din 23 de proiecte pe care le-a înaintat consilierilor spre dezbatere, doar două dintre nu au beneficiat de întrunirea celor două treimi.

Dacă bunul mers al lucrurilor din cadrul întrunirii de vineri a politicienilor din Moldova Nouă e doar o liniște dinaintea furtunii, asta rămâne de văzut. Cert este că, momentan, consilierii au înțeles, în acest sfârșit de săptămână, care sunt, de fapt, îndatoririle lor față de cetățeni, dar și faptul că certurile de 2 lei, motivate doar de orgolii, nu vor aduce nimic bun comunității pe care o reprezintă.

Uimit de abordarea și deschiderea pe care au avut-o atât verzii, cât și social-democrații este și primarul Adrian Torma, care nu numai că se declară mulțumit de cele petrecute în cadrul ședinței, ci speră ca această liniște să dăinuie și pe mai departe „Probabil că, în așteptarea vacanței de vară, consilierii sunt mai înțelepți și mai buni, dându-și seama că majoritatea proiectelor, dacă nu chiar toate, au o argumentație evidentă și pentru ei, că sunt proiecte în interesul cetățenilor și nu ascund absolut nimic în spate. E un pas bun. Dumnezeu să-i țină și pe unii, și pe alții în această formă și să voteze proiectele pentru că ele vor aduce beneficii atât pentru comunitatea din Moldova Nouă, cât și pentru întreaga Clisură a Dunării”.