Se întâmplă la Consiliul Județean! Pentru că a refuzat să-și dea demisia, un șofer e chemat din oră în oră să facă prezența la locul de muncă!

Romeo Dunca este de departe cel mai conflictual președinte pe care l-a avut Consiliul Județean Caraș-Severin în cei 31 de ani postdecembriști. Dovadă stau certurile și conflictele pe care le-a avut și le are în continuare cu toată lumea: adversari politici, colegi de partid, cu sau fără funcții, primari, ba chiar și cu angajații instituției. La acestea se adaugă plângerile formulate în instanță împotriva presei, a ziariștilor. De la politicieni la oameni simpli, șoferi la fel ca el, nimeni nu a scăpat neîncondeiat în cele nouă luni de mandat.

Un exemplu în acest sens este Dorin Neiconi, angajat pe post de șofer la Consiliul Județean. Încă de la instalarea sa, Dunca i-a dat de înțeles să-și dea demisia, că altfel îl va demite el. Iată ce ne-a povestit bărbatul aflat în prag de pensionare: „M-a chemat să-mi dau demisia, iar eu am cerut să fiu trecut în șomaj, pentru că nici nevasta mea nu lucra. Nu a fost de acord. Am insistat și am solicitat să fiu transferat la Direcția de Drumuri Județene unde erau 16 posturi de șofer profesionist pe organigrama nouă sau la altă direcție din Consiliul Județean, iar dacă refuzam să merg în alt loc, să mă fi dat afară. Toată viața am lucrat șofer, am categoriile C și E de 40 de ani, aș fi putut lucra oriunde ca șofer. N-a vrut. Mi-a spus-o în față: «Tu trebuie să pleci!». Deci era clar că nu mai aveam ce să caut acolo, dar și eu m-am ambiționat și am refuzat să plec”.

De unde atâta încrâncenare din partea unui președinte de Consiliu Județean față de un om simplu? Vă spun eu, Neiconi a fost de-a lungul anilor șoferul fostului vicepreședinte al CJ, Ionesie Ghiorghioni și al lui Silviu Hurduzeu. Vă dați seama ce ambiții mărunte îl animă pe actualul președinte care, în loc să-și vadă de problemele grave cu care se confruntă județul, se războiește cu un șofer aflat în prag de pensionare.

„Într-o zi a intervenit ceva și nu am anunțat că stau acasă. M-a sunat de pe telefonul unei colege, m-a dat dracului, m-a făcut nesimțit, l-am făcut și eu nesimțit. M-a întrebat unde sunt și i-am spus la Timișoara, după care mi-a replicat: «Bagă-ți dracu’ cererea aia odată (de demisie, n.r.), să mă scap de tine!». Nervos, i-am spus că el este nesimțit și i-am închis telefonul. S-a enervat la culme, că de ce i-am închis telefonul, de ce l-am făcut nesimțit și m-a pus nemotivat. Corect, am fost vinovat, trebuia să plătesc. Asta a pus capac la toate. A spus că face expertiză grafologică la condica de prezență, să vadă dacă nu a semnat altcineva în locul meu. Asta ca să aibă un motiv ca să mă dea afară. Poate să facă câte expertize vrea, că nu mi-e frică”, ne-a mărturisit Dorin Neiconi.

Și asta nu e totul. Cireașa de pe tort a fost așezată miercuri-dimineață, când: „m-a chemat șeful Serviciului Administrativ să-mi spună că de astăzi înainte va trebui să mă prezint din oră în oră la el să fac prezența, altfel voi fi nemotivat”. În paranteză fie spus, de luni de zile angajatul se prezintă conștiincios la serviciu, însă nimeni nu-i dă de lucru.

E de noaptea minții, nu e așa? Nu cred că s-a mai întâmplat ceva asemănător în administrația din această țară. Noroc că, în 20 mai, Dorin Neiconi și-a făcut dosarul pentru pensionare și, pe cale de consecință, va scăpa de calvarul pe care l-a trăit în aceste luni…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/