Se înmulțesc spațiile verzi în cartierele sufocate de asfalt. Primăria va recurge la exproprieri!

Primarul Nicolae Robu spune că vrea zone verzi  mai mari în cartiere, cu referire la zonele care sunt departe de parcurile de pe malul Begăi. Edilul-șef spune că municipalitatea va recurge acum și la exproprieri pentru a mări zonele verzi, întrucât legea ar permite. Acest lucru ar urma să se întâmple în Calea Lipovei, dar și în Calea Șagului.

Un astfel de parc ar urma să apară lângă complexul sportiv din zona Lipovei, promis de Robu încă din 2012. „La intersecția Străzii Silistra cu Strada Verde va fi complexul sportiv cu bazin acoperit, bazin în aer liber, teren de tenis, minifotbal, handbal, baschet, loc de joacă. Mai rămâne puțin spațiu verde ca să fim noi mulțumiți. Vrem să oferim cetățenilor din Calea Lipovei cu totul și cu totul alte condiții pentru relaxare. Terenul adiacent vrem să-l transformăm în parc”, a precizat Robu.

Tot ceva similar vrea să facă primarul în locul garajelor de pe Strada Kiriac. „În zona Kiriac există un loc de joacă în mijlocul unui cvartal de blocuri. Pe partea cealaltă există garaje, proprietate privată și există solicitarea construirii unui bloc. Vom face expropriere pentru a mări locul de joacă existent și pentru spațiu verde”, a explicat primarul. În zonă, la cererea locuitorilor, nu s-a aprobat ridicarea blocului respectiv.

Sursa foto: debanat.ro