Copiii cărăşeni îşi pot dovedi talentul prin „Danubius Art”

Casa de Cultură Moldova Nouă, împreună cu Primăria orașului, dar și cu tenorul Mircea Șonea organizează prima ediție a concursului „Danubius Art” în zona Clisurii Dunării.

„Danubius Art” este un concurs care-și propune să promoveze talentul tinerilor în zona artelor (muzică, dans, teatru), acesta adresându-se atât amatorilor, cât și celor care nu sunt novici în domeniu.

Prima ediție a concursului dedicat artelor, în zona Clisurii de Caraș, va fi găzduită de Casa de Cultură Moldova Nouă, vineri, 28 iunie, începând cu ora 13.00. Astfel, pasionații de muzică, dans și teatru, cu vârste cuprinse între 6-19 ani, vor avea ocazia să se autodepășească, să le demonstreze tuturor abilitățile pe care le dețin și, de ce nu, să folosească acest concurs drept o rampă de lansare înspre materializarea scopului propus.

Până în momentul de față, numărul celor care și-au anunțat prezența în cadrul evenimentului cultural-artistic a ajuns la 30, ceea ce, spun organizatorii, este un lucru foarte bun, ținând cont că o astfel de acțiune se desfășoară pentru prima dată în zona de Clisură.

Cu privire la componența juriului, acesta va fi alcătuit din profesori, soliști, concertiști etc., din orașe precum: Timișoara, Reșița, Oravița, câștigătorii concursului, în cadrul fiecărei secțiuni, fiind premiați cu diplome, medalii și trofee.

Referitor la ce-și propune „Danubius Art”, cu ocazia concursului de la Moldova Nouă, Mircea Șonea, inițiatorul proiectului, transmite pentru expressdebanat.ro: „Ne propunem să punem în valoare copiii și să-i încurajăm să facă artă”.

Deși „Danubius Art” se desfășoară pentru prima dată în orașul de la malul Dunării, concursul cultural-artistic este deja cunoscut în orașe precum Timișoara, Lugoj, Arad sau Oradea.

Mai multe detalii despre concurs și înscrieri pot fi obținute la numărul de telefon 0771 183 281.

banner 1000 x 100 hd