Se închid şi şcolile speciale din Timiş. Demersuri în acest sens făcute de Consiliul Judeţean

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a convocat directorii școlilor speciale, aflate în administrarea instituției, pentru punerea la punct a demersurilor necesare închiderii acestora, decizie luată la nivel național. 

Întâlnirea a avut ca scop identificarea măsurilor potrivite în cazul celor mai vulnerabili dintre copii, în contextul în care mulți dintre ei au probleme de sănătate majore, iar familiile lor se află în dificultate din diverse motive.

„Ne dorim ca acești copii cu nevoi speciale să nu aibă de suferit, în condițiile în care mulți dintre ei sunt cazați în internate și se află în grija școlilor din mult mai multe puncte de vedere. Printre altele, am aprobat școlilor mutarea de fonduri de la unele capitole spre acțiunile de dezinfecție, urmând a le echilibra bugetele la rectificare. S-a asigurat transportul la domiciliu celor care nu aveau alte posibilități. De asemenea, am rugat directorii școlilor să facă verificări periodice acolo unde știu că familiile au o situație mai delicată, pentru a se asigură că elevii lor sunt bine îngrijiți”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Sub finanțarea Consiliului Județean Timiș se află centrele școlare pentru educație incluzivă „Paul Popescu Neveanu”, „Constantin Pufan” și „Dumitru Ciumăgeanu” – din Timișoara, „Constantin Păunescu” din Recaș și „Alexandru Roșca” din Lugoj. De asemenea, CJ Timiș finanțează și liceele teoretice „IRIS” și „Gheorghe Atanasiu”, ambele din Timișoara.

De altfel, aceasta nu este singura măsură luată de Consiliul Județean în contextul problemei răspândirii coronavirusului. Ieri, s-a luat decizia anulării tuturor evenimentelor pe care CJ Timiș urma să le găzduiască în spațiile sale și ale instituțiilor subordonate. Măsura este valabilă până în 31 martie și are doar caracter preventiv. În plus, s-a decis majorarea fondului de rezervă al județului cu suma de 1.000.000 lei pentru a putea interveni prompt acolo unde este nevoie. De asemenea, Consiliul Județean a alocat 150.000 de lei Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara și a achiziționat module de locuit pentru plasarea de persoane în carantină, cât și termoscanere pentru punctele de trecere a frontierei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/