Traficul de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, estimat să scadă la aproape jumătate în luna martie. Ce măsuri se iau?

casinoherculane by sungarden

Reprezentanţii Aeroportului Timişoara estimează că traficul aerian de pasageri va scădea în luna martie cu peste 40%. Cauzele: contextul epidemiei de coronavirus la nivel global, măsurile dispuse de Guvernul Italiei şi de autorităţile statului român în ceea ce priveşte legăturile aeriene cu destinaţii din Italia, dar şi măsurile prevăzute de către companiile aeriene de a sista pentru o perioadă de timp cursele spre şi dinspre Italia şi reducerea numărului de zboruri spre alte destinaţii.

Ca urmare a scăderii la aproape jumătate a traficului aerian de pasageri, veniturile aeroportului vor avea mult de suferit, spune directorul Daniel Idolu. Se pregăteşte un plan de măsuri pentru reorganizarea activităţii aeroportului, se vor reduce cheltuielile salariale şi materiale.

„Această scădere, aproape la jumătate a traficului aerian, va conduce automat la o scădere a veniturilor aeroportului.  Implicit, va fi redusă şi activitatea aeroportuară, motiv pentru care vom adopta un plan de măsuri în vederea reorganizării activităţii aeroportuare şi a reducerii cheltuielilor salariale şi materiale”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Administraţia aeroportului, prin măsurile organizatorice pe care le va lua, va ţine cont de drepturile salariaţilor, conform Regulamentului Intern, precum şi de cele legale, prevăzute în Codul Muncii. În acelaşi timp, este responsabilă pentru susţinerea în stare de operaţionalitate a infrastructurii aeroportului în condiţii de eficienţă economică şi va acţiona în consecinţă, transmite directorul aeroportului.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/