Peste 40 de probe prelucrate la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara! Cinci noi cazuri pozitive!

Peste 40 de probe au ajuns numai astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, mare parte recoltate de la persoane plasate în carantină după ce s-au întors din Italia. Oficial, cinci noi cazuri sunt confirmate pozitiv.

Autoritățile transmit că numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 45. Astăzi au fost depistate în vestul țării cinci persoane infectate cu COVID-19, iar restul probelor, unele și din județul Caraș-Severin, sunt negative, au anunțat medicii. În cazul celor pozitive, se pare că este vorba despre cinci bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia și care au fost carantinați în Arad imediat după sosire.

Nu a fost comunicat încă dacă toți sunt din județul Arad sau au domicilile și în alte județe. Nici despre data în care au ajuns în țară nu au fost oferite informații clare. Primele date oferite de autorități confirmau faptul că au ajuns în România în 9 martie, dar ulterior s-a discutat despre data de 10 martie, când la vama Nădlac traficul a fost intens din cauza românilor care s-au întors din străinătate. Nu este clar nici dacă vor fi transportați la Timișoara pentru tratament sau rămân în Arad.

Până acum, în județul Timiș, cinci persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt declarate vindecate și externate din spital. 436 de oameni sunt izolați la domiciliu și 57 se află în carantină. Autoritățile timișene au pus la dispoziție 330 de locuri de carantinare destinate celor care se întorc din zonele de maxim risc.

Ieri a fost diagnosticată cu COVID-19 prima persoană din județul Caraș-Severin. Tânărul reșițean este internat la unitatea sanitară din Timișoara alături de alți doi pacienți depistați pozitiv, unul din Arad, iar celălalt din județul Hunedoara.