Se înăspresc condițiile de acordare a ANL-urilor. Cei care nu respectă legea vor avea probleme!

Aleșii locali au decis să facă ordine la capitolul locuințelor sociale, după ce în ședințele trecute au fost mai multe nemulțumiri pe această temă.

Edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, explică faptul că municipiul avea nevoie de un astfel de proiect de hotărâre, în contextul în care listele de așteptare sunt cu mii de familii, care așteaptă să primească o locuință de la stat.

„Acolo unde sunt abateri de la normele morale, conduita civică, acele contracte încheiate trebuie să cuprindă câteva clauze astfel încât să nu fim trimiși în instanță de diverse persoane care uită să plătească chiria, utilitățile, obligațiile comune de scară, care se ceartă cu vecinii, au dosare penale sau orice distrugeri fac în aceste locuințe. Asta, pentru că sunt foarte multe persoane care figurează pe anumite liste și sunt îndreptățite să figureze pe acestea, dar din cauza faptului că locul le este ocupat nu le pot primi, a declarat primarul Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței.

Reamintim că la finele lunii iulie, lucrările vor fi gata la cele trei ANL-uri la care se lucrează acum pe Calea Caransebeșului. În total, tinerele familii din Reșița vor avea 48 de apartamente, în fiecare imobil fiind amplasate câte 16.