Se împart banii pentru spitalele din subordinea CJT, în cadrul schemei de minimis. Spitalul din Sânnicolau Mare, cele mai multe fonduri alocate

Consiliul Județean Timiș a stabilit că sunt eligibile toate cele șase proiecte depuse de spitalele din subordinea administrației județene în cadrul schemei de minimis pe anul 2021. Aleșii județeni vor aproba lista în plenul ordinar din această săptămână. 

Pentru acest an, bugetul schemei de minimis în sănătate aprobat de consilierii județeni este în valoare de 1.586.000 lei. Toate cele șase spitale din subordinea CJ Timiș au depus proiecte, iar comisia de evaluare și selecție le-a analizat. În urma verificării condiţiilor de eligibilitate, comisia a stabilit că toate cele șase cereri de finanțare sunt eligibile.

Astfel, patru spitale din județ vor primi bani pentru dotarea cu echipamente medicale: Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia (233.000 lei), Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj (275.000 lei), Spitalul Orășenesc Făget (233.906 lei) și Spitalul din Sânnicolau Mare (327.045 lei).

Spitalul Municipal din Timișoara va primi 275.055 lei pentru dezvoltarea capacității clinice a secției de neonatologie a maternității Odobescu. Iar Spitalul Orășenesc Deta își va dota blocul operator cu masă chirurgicală, lampă scialitică și electrocauter bipolar, valoarea finanțării primite prin schema de minimis fiind de 198.940 lei.

Lista cu banii care vor fi alocați spitalelor trebuie aprobată de consilierii județeni, în plen.

Anul trecut în decembrie, aleșii au aprobat prelungirea schemei de minimis pentru finanțarea spitalelor publice locale din județ până în 2023. Unitățile sanitare din subordinea CJT pot solicita fonduri pentru cheltuieli de administrare și funcționare, cheltuieli de personal, investiții, reparații capitale sau dotări.

CITEȘTE ȘI: Spitalele municipale și orășenești din Timiș, finanțate și în următorii ani de CJT. Decizia aleșilor județeni

Foto: spsnm.ro