Spitalele municipale și orășenești din Timiș, finanțate și în următorii ani de CJT. Decizia aleșilor județeni

Aleșii județeni au aprobat prelungirea schemei de minimis pentru finanțarea spitalelor publice locale din județ până în 2023. Valoarea maximă a ajutorului de minimis care va putea fi acordat este de 1,2 milioane de lei. Finanțarea fiecărui spital nu poate depăși 200.000 de euro pe trei ani consecutivi. 

Unitățile sanitare care vor putea accesa finanțarea sunt spitalele municipale din Timișoara și Lugoj, dar și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget. Acestea pot solicita fonduri pentru cheltuieli de administrare și funcționare, cheltuieli de personal, investiții, reparații capitale sau dotări.

„Decizia arată determinarea noastră de a consolida prezența Consiliului Județean în comunitate, de a deveni un vector de creștere a calității vieții în rândul timișenilor. Totul se face în baza unui ghid transparent. Unitățile sanitare vor depune proiecte prin care detaliază ce echipamente doresc să achiziționeze. Desigur, spitalele vor putea veni și ele cu o contribuție financiară, în cazul în care costul aparaturii depășește suma acordată de Consiliu.”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Pentru anii 2021 și 2022, finanțarea ce va putea fi accesată se ridică, în total, la peste 3,1 milioane lei, iar în 2023 unitățile sanitare vor beneficia de mai mult de 2,9 milioane. Schema de minimis este singura modalitate legală prin care consiliul județean poate sprijini financiar spitalele municipale și orășenești.

În 2019 și 2020, prin intermediul schemei de minimis, CJ Timiș a acordat celor șase unități sanitare aproape 4,5 milioane lei.