Se iese din blocaj și nu prea. Aspectul în continuare nerezolvat la „Drumul Boilor”

Primarul în funcție al Timișoarei anunță că cel care se ocupă de șantierul de la „Drumul Boilor” are undă verde să finalizeze lucrările, după ce și ultimii doi proprietari și-au dat acordul pentru donarea terenului din traseul șoselei. Încă sunt discuții cu privire la cine va realiza intersecția dintre șoseaua care va lega Timișoara de Moșnița Nouă și viitoarea centură de sud a orașului. 

Lucrările la „Drumul Boilor” au demarat în vara anului trecut. Au o valoare de peste 16 milioane de lei și sunt făcute de o asociere de firme, având ca lider societatea Super Construct.

„În sfârșit s-a ieșit din blocaj. Mai erau doi proprietari care trebuia să facă actul de donație. Nu s-a putut merge pe traseul inițial și mai trebuia o deviere. Era nevoie de actul de donație, care s-a semnat. Prin urmare, firma Super Construct are undă verde să finalizeze această lucrare.”, anunță acum Nicolae Robu.

La intersecția drumului cu viitoarea centură de sud a Timișoarei este prevăzut și un sens giratoriu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Tot ce a mai rămas de rezolvat, și asta trebuie cu CNAIR, este intersecția cu centura sud. (…) Încă mai sunt discuții pe acest subiect pentru că, cică, s-ar fi ieșit din posibilitățile financiare de a mai adăuga ceva la ce era de făcut la acest obiectiv și dacă chiar e așa eu nu cred că este cazul să ne poticnim. Primăria Timișoara să pună banii pentru acel giratoriu. Nu e vorba despre o sumă mare și ar fi păcat să nu se rezolve.”, mai spune edilul în funcție.

Noul drum pornește din cartierul Plopi (intersecția cu strada Albăstrelelor) și intră pe DC 149, cunoscut drept „Drumul Boilor”. Șoseaua de doi kilometri ar urma să aibă două benzi ce circulație, trotuare, piste de biciclete și iluminat public.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/