Se face primul pas pentru reabilitarea Liceului Pedagogic din Timișoara

Consilierii locali sunt chemați să aprobe documentația de avizare a lucrărilor de intervenție la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara. Lucrările de reabilitare vizează fațada, acoperișul și tâmplăria imobilului monument istoric și vor costa peste 6,5 milioane de lei. 

Clădirea liceului are patru corpuri. Se vor repara/înlocui elementele de construcție ale fațadei care sunt deteriorate,  se vor repara fisurile din tâmplărie și se va reabilita termic imobilul. Constructorii trebuie să păstreze caracterul arhitectural al imobilului și al zonei, cu respectarea strictă a detaliilor arhitecturale din care sunt executate.

„Nerealizarea lucrărilor de intervenție va avea ca efect imediat deteriorarea iremediabilă a clădirii, atât în interior, cât și în exterior. Clădirea analizată se prezintă în condiții corespunzătoare din punct de vedere al siguranței seismice. Intervențiile asupra clădirii presupun doar lucrări de înlocuire ale elementelor deteriorate și întrucât clădirea este monument, reabilitarea termică se va face la interior, cu un produs special conceput pentru clădirile istorice, ale căror fațade nu pot fi modificate. Aceste intervenții pot fi preluate de structura și fundațiile existente. Aceste lucrări se pot face fără a fi necesară consolidarea structurii de rezistență sau a fundațiilor existente.”, se arată în documentele primăriei.

Sunt două scenarii de costuri – unul de 6,7 milioane de lei cu TVA, care este și recomandat de proiectant, și un al doilea de 8,5 milioane de lei cu TVA. Lucrările propriu-zise ar trebui să dureze 12 luni.

Situat pe bulevardul CD Loga nr. 45, imobilul în care funcționează Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost ridicat între anii 1902-1903, construit în stil neogotic englez, victorian. Clădirea este pe lista monumentelor istorice.