Polițiștii locali din Caransebeș reduși, aproape la jumătate! În loc, sistem de supraveghere video pe raza orașului

Polițiștii locali din Caransebeș vor suferi de pe urma modificării Organigramei. Primarul Felix Borcean îi vrea mai puțini!

Organigrama aparatului propriu de specialitate al primarului Felix Borcean va avea, printre principalele modificări și o reorganizare a Poliției Locale, poate cea mai drastică de până acum, dacă organigrama va primi girul consilierilor locali în 29 ianuarie.

Este așa o tendință națională ca primarii să se debaraseze de Poliția Locală pentru că există o perspectivă, destul de posibilă, prin care Poliția Locală va trece în subordinea Poliției Naționale, dar plătită din bugetul local al orașului, ceea ce mi se pare o absurditate. În acest caz foarte mulți primari au zis, atunci desființăm Poliția Locală. Eu nu vreau să o desființez, însă vreau să creez un aparat restrâns de 15, 16 persoane, în loc de 28 câți sunt. Se vor reduce cu 12 posturi, iar cei care vor rămâne vor trebui iar să dea concurs, adică nu există 16 care rămân și sunt deja siguri și 12 care pleacă. O să fie concurs pentru fiecare dintre compartimentele Poliției Locale”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Edilul spune că nu este adeptul concedierilor, însă își dorește ca toți care vor rămâne în Poliția Locală să-și merite funcția, care va fi bine remunerată:

Polițiștii locali, care vor rămâne vor primi normă de hrană, ei au primit normă de hrană și până acum, dar am spus doar dacă se va restrânge aparatul Poliției Locale vor mai primi, altfel nu. Vreau să creăm în Caransebeș un sistem de supraveghere cu camere de luat vederi care este foarte eficient și atunci evident că nu mai ai nevoie de atât de mulți oameni în aparatul Poliției Locale. Mai bine să stea doi, trei ofițeri de serviciu să studieze camerele de supraveghere, monitoarele, pentru că munca va fi simplificată, atât munca Poliției Locale cât și cea a Poliției Naționale. Din banii pe care-i vom economisi din bugetul de salarii al polițiștilor locali vom putea să investim în această rețea de camere de supraveghere”, a mai spus primarul Caransebeșului.