Se face ca la carte! Administrația locală vrea un nou aspect pentru terasele din oraș

explo 1000x200

Terasele din Lugoj vor avea curând un nou aspect, mai plăcut și mai unitar. Administrația locală își dorește modernizarea spațiilor de relaxare după modelul Timișoarei, astfel că va fi emis un regulament care să reglementeze modul de organizare și funcționare a acestora. Proiectul este în curs de desfășurare, iar normele pe care proprietarii localurilor din municipiu le vor avea de respectat vor fi făcute publice în scurt timp.

„Ne dorim transformarea unor zone din orașul nostru, cum ar fi piața J. C. Drăgan, într-un loc asemănător, dacă nu e prea mult spus, cu Piața Unirii din Timișoara sau poate cu alte locuri similare din țară sau din Europa. Condițiile de care spuneam sunt legate de un aspect unitar al teraselor, ce poate intra în dialog cu țesutul istoric al zonei. Altfel spus, cromatica, forma mobilierului, dar și aspecte legate de identitatea vizuală a comercianților vor fi foarte clar stipulate în regulament. Vă invităm să veniți cu propuneri concrete și relevante în vederea definitivării acestui regulament în momentul în care acesta va fi scos în dezbatere publică.”, precizează Anca Micșa, city-managerul municipiului Lugoj.

Regulamentul va include câteva condiții de bază, în special pentru zona zero a Lugojului. Se urmărește îmbunătățirea aspectului celor mai frecventate zone ale municipiului, în conformitate cu moștenirea culturală a Lugojului.

banner 970 x 250