Primăria Timișoara, încă un pas privind realizarea unei noi linii de tramvai în zona Gării de Nord

explo 1000x200

Primăria Timișoara a reușit să facă încă un pas în ceea ce privește proiectul în cadrul căruia va fi realizată o nouă linie de tramvai între Solventul și Gara de Nord. Astfel, după ce în toamnă a semnat contractul de proiectare și execuție, în urmă cu câteva zile municipalitatea a stabilit și cine va supraveghea lucrările.

Proiectul cu privire la construirea unei noi linii de tramvai în zona Gării de Nord din Timișoara este tot mai aproape de a fi realizat. Primăria Timișoara a semnat, în urmă cu câteva zile, contractul referitor la asigurarea asistenței tehnice de specialitate prin diriginți de șantier. Contractul a fost semnat cu firma Management Assess SRL, din Arad, iar valoarea lui este de 170.000 lei, la care se adaugă TVA.

Practic, această societate se va ocupa de supravegherea lucrărilor.

Prestatorul se obligă să asigure asistență tehnică de specialitate prin diriginți de șantier, pe o perioadă de 22 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, pe toată perioada de proiectare și execuție a lucrărilor stabilită în baza contractului de execuție lucrări. (…) Lucrările de execuţie ce urmează a fi supravegheate de către diriginţii de şantier constau în următoarele: construirea liniei cale de tramvai amplasată în axul străzii; reabilitarea părții carosabile; amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclete; amenajare zone verzi“, scrie în anunțul de atribuire.
În luna octombrie a anului trecut, Primăria Timișoara a semnat contractul de proiectare și execuție pentru linia nouă de tramvai Solventul – Gara de Nord cu asocierea Sylc Con Trans SRL-lider și Longhersin SRL- asociat. Valoarea contractului se ridică la 37 de milioane de lei, plus TVA. Durata contractului este de 22 luni, patru luni fiind necesari pentru elaborarea documentaţiei, faza proiect tehnic, și 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere, pentru execuţia lucrărilor. Ordinul de începere pentru execuţia lucrărilor se emite după obţinerea autorizaţiei de construire.

 

Noua linie de tramvai va avea o lungime de 1,4 kilometri, fiind îmbrăcată printr-un sistem elastic care reduce substanţial zgomotul structural, vibraţiile și radiația acustică și care izolează electric.

banner 970 x 250