Propunere! Biblioteca Municipală din Lugoj, reabilitată energetic prin PNRR?

explo 1000x200

Primăria Lugoj a anunțat că dorește să acceseze suma necesară pentru reabilitarea energetică a Bibliotecii Municipale din noul Plan Național de Redresare și Reziliență, care ar trebui să aibă ca suport financiar ajutorul promis de UE. Pentru a se putea înscrie, autoritățile trebuie să convingă și cei doi proprietari din clădirea în care funcționează biblioteca.

„Vom încerca o accesare pe fonduri europene pentru refacerea la interior a bibliotecii. Este o problemă însă pentru că mai sunt doi proprietari, care trebuie convinși să participe la proiect. Clădirea va trebui reabilitată energetic în întregime, ceea ce presupune intervenții inclusiv la acoperiș. Suntem în așteptare și sperăm să reușim să demarăm proiectul.”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Spațiul în care funcționează Biblioteca Municipală este situat în imobilul aflat la numărul 1 pe strada Ion Creangă și are nevoie de o reabilitare capitală cât mai curând posibil. Situația dezastruoasă în care este adăpostit fondul de carte și în care funcționează biblioteca a fost arătată chiar de către noua administrație locală, la scurt timp după instalarea la cârma orașului. Condițiile legale numeroase care trebuie îndeplinite pentru o reabilitare completă și dificultatea obținerii fondurilor necesare fac ca dezideratul reabilitării și modernizării bibliotecii, așa cum se cade unei instituții de cultură și carte, să fie greu de realizat.

banner 970 x 250