Se fac vaccinări împotriva Covid-19 la evenimentul din centrul Timișoarei „Străzi pentru comunitate”

strazi pt comunitate

Câteva artere principale de circulație din centrul Timișoarei vor fi închise în weekend pentru mașini pentru a se organiza diferite acțiuni în cadrul evenimentului „Străzi pentru comunitate”. De asemenea, doritorii se pot vaccina împotriva Covid-19.

Nu mai puțin de 250.000 lei a alocat Primăria Timișoara cu scopul organizării, sâmbătă și duminică, a unui proiect-pilot intitulat „Străzi pentru comunitate”. Astfel, mai multe artere din centrul orașului vor fi închise circulației rutiere, urmând să fie organizate o serie de acțiuni în stradă.

În acest weekend vă invit să sărbătorim, pe câteva artere principale de circulație, două zile libere de mașini: Străzi pentru Comunitate. La plimbări cu prietenii, familia, animalele de companie și bicicleta, la competiții sportive, muzică, film, spectacole, conversație și apropiere între noi, după anul greu de pandemie. Vă chem la bucurie și joc, în loc de enervare în trafic și poluare. Pentru două zile, se mută în stradă teatre de păpuși, grădini, filme de cinema pentru copiii și adulții care vor să afle despre încălzirea globală, bistrouri și cofetării, săli de fitness, asociații și cluburi sportive, trupe locale de muzică, emisiunile pentru copii de la Radio Timișoara, expoziții (și cu vânzare) de materiale sportive și de mijloace de transport alternative.”, a anunțat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

Reprezentanții autorităților locale informează că persoanele care nu s-au vaccinat încă împotriva Covid-19 vor avea ocazia să o facă în cadrul evenimentului. Sâmbătă, un punct de vaccinare va fi amplasat în parcarea Modex, iar duminică, echipa mobilă se va muta pe str. Gheorghe Lazăr, lângă spitalul militar. Pe lângă vaccinări, medicii vor oferi și informații despre imunizare celor interesați.

Acest eveniment este și un preambul pentru viitorul Timișoarei. Împreună cu colegii din primărie lucrăm, în permanență, la o mai echitabilă împărțire a spațiului public între participanți la trafic. Este vremea oamenilor.”, a precizat primarul Timișoarei.

Programul complet al evenimentului „Străzi pentru comunitate” este disponibil AICI!