Deputatul Rujan a băgat mâna în buzunar pentru bebelușii născuți în spitalul din Caransebeș

rujan

Condițiile în secția de neonatologie de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș se schimbă semnificativ ca urmare a unor investiții suportate de fundația companiei de telefonie Vodafone, dar și de oamenii cu suflet mare din oraș.

Managerul spitalului, Adrian Dumbravă, face treabă excelentă, drept dovadă datoriile acumulate lună de lună au scăzut de la 1 milion de lei la 300.000 de lei. Semnificativ! În paralel, acesta a umblat la sentimentele oamenilor de bine, pe care îi convinge să direcționeze sume de bani înspre dezvoltarea spitalului. Lucru foarte important, mai ales în condițiile în care fosta conducere n-a avut grijă să solicite finanțare Consiliului Local astfel încât bugetul orașului pentru 2021 să cuprindă și investiții în unitatea spitalicească. Adrian Dumbravă a scos chiar el bani din propriul buzunar pentru a schimba condițiile din „Municipal”, iar exemplul i-a fost urmat și de destui gugulani cu dare de mână. „Am încercat să trezesc sentimentul de umanitate prin felul meu de a fi. „Am renovat un salon din bani personali și voi mai da, dar nu vreau să vorbesc despre asta. Nu am primit niciun ban până acum de la Primărie, pentru că nu au fost prinși în buget, e adevărat, tocmai și de asta am urmărit să ne apropiem oamenii de afaceri, persoanele fizice care pot să dea acele procente din impozit.”, a explicat managerul.

Spitalul din Caransebeș, Secția Neonatologie, mai exact, e pe punctul să primească 1 milion de lei prin Programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” al Fundației Vodafone România, Primăria Caransebeș contribuind și ea cu 10 procente. Până să fie achiziționate incubatoare, lămpi de sterilizare și foto-terapie, masă resuscitare, laringoscop, autoclav sterilizare biberoane, monitor funcții vitale, tunel fototerapie, injectomat, pătuțuri și cântare pentru bebeluși sau scaune de alăptat, era absolut obligatoriu să se intervină la băile secției de nou-născuți. Mesajul managerului Dumbravă a fost recepționat de deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan. Acesta a suportat astfel costurile materialelor pentru amenajarea unor băi, astfel încât să existe condiții decente și în Secția Neonatologie. „Nu vreau să vorbesc despre asta, eu pot să vă spun altceva. Sunt mereu atent la problemele spitalului, care nu sunt deloc puține, sunt atât de multe lipsuri acolo încât orice mână de ajutor, din partea oricui, e binevenită. Trebuie să facem tot ce e posibil, să ne străduim cu toții mai mult pentru că oamenii merită să beneficieze de servicii medicale de calitate și de condiții civilizate.”, a comentat parlamentarul.