Se fac pași înainte pentru construcția unei noi conducte de gaz până la Moravița. Anunțul CJ Timiș

gaz metan

Autoritățile județene au emis certificatul de urbanism pentru noua conductă de gaz pe care compania Transgaz o va realiza până la Moravița. La această nouă conductă vor putea fi conectate și localitățile de pe traseu, astfel, spun reprezentanții CJ Timiș, va fi rezolvată problema alimentării cu gaz în Deta, Voiteni și Banloc. 

Eliberarea certificatului de urbanism este primul pas pentru realizarea noii conducte. Procedural, urmează să fie scoasă la licitația construcția, de către Transgaz, iar în aproximativ doi ani lucrarea ar trebui să fie finalizată. Noua conductă va rezolva problema alimentării cu gaz din zona Deta, Moravița, Banloc, acolo unde în fiecare iarnă sunt avarii din cauza actualei conducte care și-a depășit durata de utilizare.

„Am reușit să îi convingem pe cei de la Transgaz să realizeze o nouă conductă de la Peciu Nou până la Moravița și astfel să racordăm inclusiv toate localitățile care nu au gaz de pe această rută. E una dintre cele mai mari investiții din județul nostru care se realizează cu bani din bugetul național și pentru toți locuitorii din această zonă va fi o gură de oxigen, nu vor mai sta cu frica în sân dacă au sau nu căldură și gaz.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

leader board 728 x 90 px

Investiția va demara efectiv în teren la începutul anului viitor. În prezent, alimentarea Detei, a Banlocului și a tuturor localităților de pe traseu se face de la Foeni, pe o conductă avariată.

„Între timp am discutat și cu reprezentanții companiei OMW care întrețin țeava avariată și au spus că nu o vor scoate din uz în iulie, așa cum era planificat, ci vor aștepta până când se va finaliza noua conductă de gaz.”, a mai spus Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile promit că rezolvă problema gazelor din zona Deta, în următorii doi ani. Soluția identificată