Start la reînscrierile la grădiniță. Zeci de micuți din Timiș, tot în grupa mare după ce părinții au amânat să-i dea la clasa zero

explo 1000x200

Copiii care frecventează deja o grădiniță pot fi reînscriși pentru anul următor de către părinți, peste doar câteva zile. La sfârșitul lunii mai, încep și înscrierile prichindeilor care pășesc pentru prima dată în grupa mică. La nivelul județului Timiș, zeci de copii merg din nou în grupa mare la grădiniță, după ce părinții au amânat cu un an înscrierea lor la clasa pregătitoare, din diferite motive.

Emoții pentru părinții cu copii care au vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Aceștia trebuie să-și înscrie sau reînscrie micuții la grădiniță, în perioada imediat următoare.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, în perioada 17-28 mai are loc reînscrierea copiilor care frecventează deja grădinița și doresc să o urmeze și în anul școlar următor.

Copiii care sunt în grupa mică și mijlocie existente își vor reconfirma participarea la cursurile de la aceeași grădiniță sau de la alta pentru anul școlar următor. De asemenea, se pot reînscrie și copiii care au fost în grupa mare, iar părinții au solicitat amânarea înscrierii la clasa pregătitoare din motive bine întemeiate, precum cele medicale și evaluarea psihosomatică, iar cu acordul Inspectoratului Școlar Timiș pot face acest lucru.”, a explicat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, un număr de 42 de părinți au solicitat amânarea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare. Asta înseamnă că micuții vor fi reînscriși în grupa mare la grădiniță.

După perioada de reînscrieri, urmează etapa înscrierilor copiilor nou-veniți la grădiniță, cu începere din data de 31 mai și până la sfârșitul lunii august. În grupa mică pot fi înscriși copii care împlinesc vârsta de trei ani până la data de 31 august 2021.

Așteptăm undeva cam același număr de elevi care ies din grupa mare să se înscrie la clasa pregătitoare. Sigur că există o diferență în plus sau în minus, dar avem locuri suficiente. Asta înseamnă că noi suntem în măsură să asigurăm dreptul la educație din perspectiva a ceea ce înseamnă procesul didactic. În ceea ce privește infrastructura la nivelul Timișoarei, avem probleme, dar nu de acum, ci de foarte mult timp. Am discutat cu Primăria Timișoara și se urmărește construcția unor creșe, extinderea unor grădinițe.”, a precizat Marin Popescu.

Potrivit statisticilor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, în acest an școlar au fost înscriși la grădiniță 18.173 de copii în tot județul, dintre care 1.155 în unități private. Dintre aceștia, 7.682 au frecventat cursurile unor grădinițe din Timișoara. Pentru anul școlar următor, la nivelul județului Timiș sunt disponibile 18.909 locuri, dintre care 7.830 în Timișoara.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a precizat că sunt suficiente educatoare pentru a le preda micuților de la grădiniță.

banner 970 x 250