Acuzaţii de lipsă de fair-play în fotbalul cărăşean!

Alegerea lui Viorel Lolea în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin a fost contestată imediat după numărarea voturilor.

Scandalul pare să se ţină scai de AJF Caraş-Severin şi asta pentru că imixtiunea politicului dă o altă miză fotbalului cărăşean. Finalişti în cursa pentru şefia forului judeţean au fost Viorel Lolea şi Iacob Simion Fiat, un liberal şi un social-democrat cu acte în regulă. Oricât ar spune cei doi că nu s-au bazat pe un vot politic, prezenţa mai multor primari în sală demonstrează că a contat foarte mult în acest meci şi culoarea echipamentului: galben-albastru pentru Lolea şi roşu pentru Fiat. După tot balamucul legat de validarea dosarelor şi de declaraţiile date pe propria răspundere de către candidaţi, cele mai multe fiind cu semne de întrebare, Lolea a câştigat la limită. Un singur vot a făcut diferenţa între cei doi şi asta a dat naştere din nou la scandal.

Nervii au cedat în minutul 91!
Directorul Direcţiei de Sport Caraş-Severin, Cătălin Hogea, prezent la alegeri ca invitat şi observator al scrutinului, şi-a declarat înainte de începerea votului imparţialitatea şi a vorbit despre o campanie fără probleme. În plus, a spus că şi-ar dori ca învingătorul „să aibă tăria să stea la masă cu cei pe care i-a învins, iar cei învinşi să aibă tăria să lase orgoliile şi să ajute fotbalul”. Lucrurile s-au schimbat după aflarea numelui noului preşedinte. Dacă Fiat s-a resemnat cu ideea înfrângerii, directorul Hogea a lansat acuzaţii grave la adresa noului preşedinte. Concret, l-a acuzat că ar fi exercitat presiuni faţă de un candidat, eliminat după primul tur, Marius Nicoară. Îndoindu-se de corectitudinea ziariştilor din Caraş-Severin, Hogea a ameninţat cu o conferinţă de presă în care va spune mai multe, nu numai despre cum ar fi fost ameninţat Nicoară că-şi va pierde locul de muncă. Dacă au existat astfel de lucruri şi ştia despre ele, Hogea ar fi trebuit să le spună înainte de începerea votului, pentru că altfel poate fi acuzat de o anumită afinitate pentru Fiat. Rămâne de văzut ce dezvăluiri va face şeful sportului cărăşean în conferinţa de presă pe care a anunţat-o.

1000x100 casa brutarului

S-a jucat corect!
Preşedintele Lolea susţine că nu a jucat murdar în campanie şi că nu înţelege reacţia lui Hogea. „Eu îl respect pe domnul Fiat, chiar a fost o competiţie fair-play. Eu chiar îl aştept să vină alături de noi să construim ceva frumos. Domnul Cătălin Hogea este un tânăr foarte respectat în rândul sportivilor, mă surprind afirmaţiile lui. Probabil a spus asta la supărare. Vom avea o întâlnire şi sunt convins că vom pune lucrurile la punct. A fost o luptă fair-play. Candidaţii tineri au avut cele mai multe voturi, mă refer aici şi la domnii Fiat şi Nicoară. A fost o campanie civilizată, am fost în curtea fiecărui club pentru a-mi expune planurile. Nu au fost atacuri, nici măcar în presă. Domnul Hogea e directorul DJST. A fost toată campania imparţial, dar vom purta o discuţie”, a răspuns noul şef al AJF.

Aduce bani europeni!
Lolea a precizat şi câteva din intenţiile sale imediate în calitate de preşedinte AJF. „Ştiu că m-am înhămat la o muncă deosebit de grea. Sper să se simtă un suflu nou. Sper să fac lucruri cât mai bune. Vom începe de jos, de la copii şi juniori, vom înfiinţa noi competiţii, noi campionate, dar nu în ultimul rând trebuie să lucrăm la corpul de observatori şi arbitri. Sunt multe de pus la punct. Mi-am luat un angajament, dacă nu fac 75 la sută din ceea ce am promis, după un an plec singur de la AJF. Vrem să aducem fonduri structurale, vom înfiinţa departamentul de fonduri europene, să atragem bani pentru baze sportive”, a spus Lolea.