Se cunosc deja numele a doi parlamentari PNL de Caraș-Severin în viitorul mandat! Îngrămădeală mare la Camera Deputaților!

Liberalii își stabilesc săptămâna aceasta candidații pentru Senat și Camera Deputaților în legislatura 2020 – 2024, bătălia fiind acerbă pe singurul loc sută la sută eligibil rămas liber.

Ministrul de Interne, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, va deschide încă o dată lista candidaților PNL pentru Senat și, având, în vedere procentele partidului în sondaje și la alegerile locale, e clar că va obține un nou mandat de senator. E fără dubiu. Primul pe lista de la Camera Deputaților va fi doctorul Jaro Marșalic. Și în cazul său lucrurile sunt clare. Marșalic se poate considera încă de pe acum deputat de Caraș-Severin în noua legislatură. Eligibil va fi și locul doi pe listă la Camera Deputaților. Aici e bătălie mare, pentru că sunt mulți doritori a merge în Parlament. S-a vehiculat mult varianta Andra Pleșa, mai ales că al doilea loc pe listă ar reveni, conform celor stabilite în partid cu mulți ani în urmă, Caransebeșului. De ultimă oră, par mai aproape însă de Parlament Dumitru Rujan și Ioan Cojocariu, ambii liberali din Caransebeș.

Dacă PNL se descurcă ceva mai bine la parlamentare decât a făcut-o în 27 septembrie poate da chiar și al treilea deputat. Cristian Ciobanu, de la Băile Herculane, dar și Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței, sunt în cărți.

Din toate aceste discuții lipsește un nume și, cel mai probabil, va lipsi și de pe buletinul de vot. Cel al Valeriei Schelean-Șomfelean! Actualul deputat PNL, una dintre principalele voci ale partidului la nivel național, nu face parte din planurile liberalilor cărășeni. E adevărat, chiar Valeria Schelean-Șomfelean a dat la un moment dat de înțeles că se gândește să renunțe la Parlament după cele două mandate, dar nici partidul nu a ținut deloc ca în Camera Deputaților să fie reprezentat de ce are mai bun.