Se construiesc noi creșe prin Ministerul Dezvoltării. Una va fi în Timiș

62aad444a5c9f825847424
timisoara capitala 2023

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 22 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Una dintre ele va fi ridicată într-o comună de lângă Timișoara.

Astfel, în Moșnița Nouă și alte 21 de localități din toată țara se vor ridica creșe de capacitate mare, pentru maximum 110 de copii, de capacitate medie, unde vor avea loc 70 de antepreșcolari, și creșe mici, care vor găzdui 40 de copii. Unitatea din Timiș va fi de capacitate mare.

„Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării, care a reamintit că, ieri, s-au semnat și contractele de finanțare pentru construirea primelor 15 creșe incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de MDLPA. Cele 22 de obiective li se alătură celorlalte 73 care sunt sau vor intra în curând în procedură de achiziție publică”, a anunțat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Cuib de vise 1000x100

La Moșnița Nouă, creșa este mai mult decât necesară pentru că în ultimii 10 ani foarte mulți timișoreni s-au mutat în comună, iar infrastructura școlară nu face față la numărul mare de copii.