Se caută vinovatul în cazul accidentului de la Jupa

Accidentul care a avut loc ieri la Jupa a curmat viața unui micuț chiar în fața școlii, iar un alt copil a ajuns de urgență la spital. Sub roțile puternice ale autocarului, mașina în care se aflau cei doi băieți a fost aruncată pe marginea drumului. Oamenii legii încearcă să stabilească cine se face vinovat de producerea impactului.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, atât autoturismul în care se aflau copiii, cât și autocarul din spate se deplasau pe același sens de mers. La intersecția cu un drum secundar, autoturismul a semnalizat spre dreapta și a încetinit, apoi a virat brusc spre stânga. Autocarul care venea din spate a frânat puternic pentru a evita impactul, dar a acroșat totuși mașina în partea laterală, exact când aceasta era angajată în virajul spre stânga, perpendicular pe sensul de mers.

În urma impactului unul dintre băieții aflați în mașină și-a pierdut viața, iar cel de-al doilea copil împreună cu bărbatul aflat în spatele volanului au fost transportați la spital. Chiar dacă șoferul a scăpat fără răni prea grave, starea micuțului care a supraviețuit nu a fost la fel de îmbucurătoare. Acesta a fost stabilizat însă, iar în momentul de față se află în afara oricărui pericol. „Din păcate, unul dintre copii s-a stins ieri. Cel de-al doilea băiat este bine, se află în afara oricărui pericol”, a explicat unul dintre medicii de la secția de reanimare a spitalului din Caransebeș.

Oamenii legii încă fac cercetări pentru a putea reconstitui cu exactitate filmul accidentului și pentru a putea stabili cine se face vinovat de moartea unuia dintre băieți și vătămarea gravă a celui de-al doilea. Polițiștii așteaptă ca bărbatul care îi ducea pe copii spre școală să fie externat pentru a-l putea audia. Pentru moment, cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală și ucidere din culpă continuă și îl vizează în primul rând pe șoferul autoturismului.

Se continuă cercetările, se așteaptă ca șoferul autoturismului să fie externat din spital. Momentan s-a deschis un dosar pentru vătămare corporală și ucidere din culpă, șoferul autoturismului fiind cel vizat, dar doar după finalizarea cercetărilor se vor stabili cu exactitate împrejurările producerii impactului și cine se face vinovat de producerea accidentului”, a explicat Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.