EXCLUSIV: Drum de un milion de euro! (VIDEO/FOTO)

Primarul care dă cu pumnul să închidă gura cetăţenilor îşi face de cap în comună nu numai pe banii de la bugetul local, ci şi cu cei veniţi de la Uniunea Europeană.

Primarul din Domaşnea, Petru Lorinţ, este acuzat de mai mulţi consilieri locali că îşi bate joc de fondurile alocate comunei şi că tot ceea ce face în calitate de edil-şef este doar în folosul său, nu şi al cetăţenilor. Mai mult decât atât, faptele sale ar fi de natură penală şi foarte uşor de dovedit în cazul în care cineva s-ar deranja să facă o verificare, fie ea şi foarte sumară.

Un drum peste altul!

Totul se vede cu ochiul liber, acuză unii dintre aleşii locali. Exemplele sunt multe, dar cel mai elocvent este cel al „drumului forestier Domaşnea-Cănicea”. „A făcut un drum forestier peste un drum comunal. Nu-i logic. Efectiv și-a făcut drum de acces către sălaşul lui. Pentru un colț de pădure s-a făcut un drum de un milion de euro, în timp ce pădurea noastră cea mare e în altă zonă! Acolo nu avem cale de acces. S-au cheltuit atâţia bani numai ca să-şi facă drum la el la gater”, susţine Grigore Galescu, consilier local.

Tudor Miulescu este un alt ales local scandalizat de proiectele primarului Petru Lorinţ, proiecte care sunt susţinute de oamenii edilului-şef din Consiliul Local care votează cu ochii închişi. „E ceva demenţial. S-a cheltuit un milion de euro pe un drum forestier făcut prin păşunea comunală. De fapt, primarul şi-a făcut acces la el la gater. Prin proiect a mai venit cu lucrări suplimentare. Drumurile forestiere nu sunt cu beton, e adevărat, dar la el în faţa gaterului e turnat beton. E un drum făcut din bani europeni. Din totalul de 11 km, doar vreo 2 km sunt în pădure, restul e prin izlaz. La noi nu s-a accesibilizat o zonă împădurită, dar s-a făcut prin păşune, să meargă vaca pe drum!”, acuză Miulescu.

Au drum forestier! Le mai lipseşte pădurea!

Problemele nu se opresc aici şi singurul vinovat pentru toate acestea ar fi primarul Lorinţ, care ar trebui să răspundă penal. Cel puţin aşa susţine Grigore Galescu: „Constructorul a câştigat licitaţia pentru că a oferit o garanţie de zece ani la acest drum. Imediat după ce s-a realizat lucrarea, au făcut o şedinţă de Consiliu Local şi garanţia a preluat-o primăria, întreţinerea drumului. Dacă vine SAPARD-ul şi vede drumul ăsta tot spart, nu dă comuna banii înapoi?! I-au luat jeep atunci primarului. Contabila constructorului a şi recunoscut că a semnat în fals documente. Mai există un deviz de un miliard de lei pentru dinamită. Nu s-a detonat o dată!”

 

Reporterii Express de Banat au fost şi ei pe celebrul drum forestier care străbate păşunea dintre comuna Domaşnea şi satul aparţinător Cănicea. La intrarea în Cănicea, pe unde ar trebui să treacă tirurile cu lemne, drumul e atât de îngust că abia te poţi strecura cu o „buburuză” cu două uşi. La fel de adevărat este că în apropierea casei edilului-şef drumul forestier de pământ şi piatră devine asfaltat. Până unde?! Exact până lângă un gater, despre care oamenii susţin că ar fi al familiei Lorinţ. Am încercat să discutăm despre aceste lucruri şi cu primarul, însă am fost refuzaţi. L-am contactat şi pe avocatul angajat al acestuia, Cosmin Bolosin. „Nu pot face niciun comentariu pe acest subiect. Eu îl reprezint pe clientul meu doar în dosarul pe care îl cunoaşteţi, legat de acea lovire”, a spus Bolosin.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru noi dezvăluiri legate de modul în care este administrată comuna Domaşnea!