Se caută un nou director pentru Muzeul de Artă din Timișoara

Muzeul de Artă din Timișoara, o instituție culturală aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș, caută un nou director, concursul pentru ocuparea acestei funcții fiind lansat recent. Candidatul ideal trebuie să aibă minim trei ani experiență managerială.

Consiliul Județean Timiș a lansat, recent, concursul de proiecte de management pentru ocuparea postului de director al Muzeului Național de Artă din Timișoara. Potrivit anunțului de participare la concurs, candidații trebuie să îndeplinească mai multe cerințe minime. Astfel, vor fi acceptate doar dosarele celor care au cetățenia română sau a unuia dintre statele membre ale UE, au capacitate deplină de exercițiu și nu dețin de o funcție de conducere la o altă instituție din România. De asemenea, candidații trebuie să aibă studii universitare, absolvite cu diplomă de licență în domeniul Arte vizuale, specializările: Arte plastice, Arte decorative, Design, Conservare și restaurare, Artă murală, Pedagogia artelor plastice și decorative, Ceramică – sticlă – metal, Scenografie și eveniment artistic, Design ambiental, Artă monumentală, Artă sacră, Istoria și teoria artei.

Totodată, se cere o experiență managerială de minim trei ani, cunoașterea la nivel mediu a unei limbi de circulație internațională și un nivel mediu de cunoștințe de operare PC.

Dosarele de concurs și proiectele de management pot fi depuse până în data de 20 iulie. Mai multe informații despre concurs sunt disponibile AICI!

În acest moment, director interimar al Muzeului de Artă din Timișoara este Filip Adrian Petcu. Asta după ce fostul manager, Victor Neumann, a primit doar nota 6,04 la evaluare, astfel că i-a fost încetat contractul de management.