Se caută un nou constructor pentru reabilitarea termică a blocului 27 din Govândari!

anvelopare

Primăria Reșița a scos din nou la licitație execuția pentru eficientizarea energetică a blocului nr. 27 de pe Bulevardul Republicii, după ce lucrările au fost sistate din cauza constructorului care nu a reușit să-și îndeplinească obligațiile contractuale. În aceeași situație sunt alte patru unități locative din oraș.

Municipalitatea a ridicat, zilele trecute, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) execuția de lucrări pentru investiția „Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe din municipiul Reșița, Bulevardul Republicii, bloc nr.27, scara 1,2,3,4,5, SMIS 125023 – Lot 4”. Cu alte cuvinte, administrația locală este din nou în căutarea unui constructor care să reabiliteze termic acest bloc cu cinci scări, după ce reprezentanții municipalității au reziliat contractul cu firma din București care câștigase inițial licitația pentru execuția lucrării.

Pentru rescoaterea lucrării la licitație a fost nevoie ca municipalitatea să actualizeze indicatorii tehnici, având în vedere că, în ultimul an și jumătate, prețurile materialelor de construcții au crescut foarte mult.

„Am actualizat prețurile și am scos rapid la licitație execuția pentru acest bloc. Urmează să facem acest lucru și pentru celelalte blocuri care au fost în execuție și unde a eșuat contractul cu firma de la București. În următoarele 3 – 4 săptămâni o să le scoatem și pe celelalte, adică blocul nr. 20, care are patru scări în Govândari, la Moto Velo, două blocuri la Gara de Sud și cel din spatele Polivalentei, blocul nr. 25. ”, a explicat pentru expressdebanat.ro primarul Reșiței, Ioan Popa.

Valoarea totală estimată a lucrării este de 3.154.955.24 de lei, iar firmele interesate își pot depune ofertele până în data de 23  august 2022.