Se caută reprezentanți în consiliile de administrație ale școlilor lugojene!

Consiliul Local al Municipiului Lugoj se întrunește joi, 29 august, de la ora 14 în ședință ordinară. Pe ordinea de zi sunt trecute 10 proiecte de hotărâre, toate inițiate de primarul Francisc Boldea.

Cel mai important este cel care vizează desemnarea reprezentanților în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Lugoj, pentru anul şcolar 2019-2020. Consiliul local va trebui să-și desemneze reprezentanții din propriul for, iar primarul, de asemenea, din aparatul administrativ. Conform legii, funcțiile sunt doar onorifice, nefiind retribuite, astfel că nici interesul pentru aceste poziții nu este unul care să genereze discuții sau conflicte. Pe ordinea de zi se mai regăsesc alte nouă puncte.

Este vorba despre trecerea din proprietatea publică în proprietatea privată a municipiului Lugoj a unor corpuri de clădire din incinta Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” Lugoj, dar și vânzarea mai multor terenuri aferente construcției către diverse persoane. Se mai decide și aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită Serviciului public sere și zone verzi din subordinea Consiliului Local al Municipiului Lugoj a unei autospeciale, dar și aprobarea contului de execuţie al bugetului local pe trimestrul al II-lea al anului 2019.