Gunoiul care costă! Primăria Lugoj a fost amendată cu 10.000 de lei pentru mizeria din oraș!

Comisarii Gărzii de Mediu Timiș au demarat un control pe raza municipiului Lugoj ca urmare a unor sesizări primite, dar și în urma reacțiilor și a articolelor publicate despre gunoiul abandonat în cantități mari pe un teren de la periferia municipiului.

Controlul Gărzii de Mediu l-a supărat pe edilul-șef, care nu a înțeles cum de Primăria Lugoj a fost „călcată” de cei de la Mediu. „Nu se poate ca în ziua de 14 august, când eu trebuia să primesc delegațiile străine prezente în Lugoj, la mine în birou să fie Garda de Mediu. Au venit ca urmare a unor sesizări a celor care nu fac nimic pentru oraș, indivizi care doar reclamă una și alta. Au verificat problema molozului, dar eu le-am spus că pot să ne amendeze cât vor, să facă orice vreau că moloz tot se adună.”, a spus Francisc Boldea.

Ideea le-a convenit celor de la Garda de Mediu care, în urma verificărilor la fața locului, au constatat că în zona Străzii Traian Vuia din Lugoj erau abandonate deșeuri mixte, deșeuri menajere, deșeuri provenite din construcții și alte categorii de resturi vegetale. În consecință, a fost aplicată Primăriei Municipiului Lugoj o amendă în valoare de 10.000 de lei.

„Primăria Municipiului Lugoj a fost sancționată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform art. 59 (1) lit.e) din Legea 211/2011. Totodată, au fost dispuse măsuri de monitorizare a amplasamentului, în vederea interzicerii abandonării și îngropării deșeurilor.”, informează reprezentanții Gărzii de Mediu. De asemenea, de la apariția deponeului, locuitorii din zonă sunt terorizați de mirosul infect și de resturile de plastic purtate de vânt.