Unde sunt banii?! Drumul din Mondial Bocșei rămâne coșmarul șoferilor, deși există sume alocate de la județ!

Cartierul Mondial Bocșei din Lugoj se poate „lăuda” cu unul dintre cele mai proaste drumuri din județul Timiș!

Coșmarul șoferilor începe de la intersecția cu drumul național, care face legătura cu Reșița și ține până la ieșirea din municipiu, în dreptul terenului de instrucție aparținător jandarmilor. Este o porțiune de aproape jumătate de kilometru pe care nimeni nu mai știe ce este. În mod normal, artera este pavată cu piatră cubică, dar sunt și porțiuni, foarte mici, unde este turnat beton sau asfalt pentru a mai acoperi gropile imense care se formaseră în carosabil.

Apoi, tranșeele sunt la tot pasul. Altele traversează drumul de la un capăt la celălalt, pe lățime, iar șoferii trebuie să aibă nervi de oțel și răbdare pentru a le escalada. „Administrația asta locală din Lugoj nu este în stare de nimic. La noi, Primăria s-a îngrijit să ne modernizeze drumurile, așa că din Mondial și până la mine în Petroasa Mare, circuli ca boierul. Fac naveta zilnic, iar când intri în Lugoj, dai de iadul drumurilor. Tot la câteva luni sunt obligat să schimb capeții de bară și alte bucșăraie de la mașină. Pur și simplu nu ai cum să ocolești toate gropile.”, ne-a spus Nicolae Șiștariuc, din Petroasa Mare, comuna Victor Vlad Delamarina. Nu de puține ori, când erau întrebați de drumul respectiv, edilii locali pasau problema și spuneau că este județean și nu se poate interveni pe el.

Curios este că în acest an, Consiliul Județean Timiș a alocat pentru refacerea drumurilor din oraș suma de 575.000 de lei, bani din care putea fi asfaltat și respectivul sector de drum. „Este clar că noi, Consiliul Județean Timiș, nu putem asfalta acel drum care aparține de Primăria Lugoj. Însă vă pot spune că am alocat unității administrative, adică Primăriei, suma de 575.000 de lei, bani din care se putea asfalta și drumul respectiv. De ce nu s-a asfaltat, asta nu vă pot răspunde, o poate face doar domnul primar.”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș.