Se caută rentabilitatea economică! Apă-canal și Transport, noile societăți ale Consiliului Local Lugoj

Consiliul Local al municipiului Lugoj va avea două noi societăți comerciale, care se vor ocupa de transportul public și de rețeaua de apă-canal.

Consilierii locali lugojeni au aprobat în ultima ședință înființarea a două noi societăți, în care acționarul unic este Consiliul Local Municipal Lugoj. Prima societate este „Apă-Canal Lugoj” S.R.L., care va prelua gestionarea serviciilor de apă și canal pentru municipiu, de la Meridian 22. Administratorul societății a fost desemnat Adrian Ciulonescu, pentru o perioadă limitată de trei luni. Acesta va avea drept de semnătură pentru cheltuieli limitate de până la 5.000 de lei, iar tot ce depășește această valoare va fi contrasemnat de un reprezentant al primarului.

O a doua societate înființată de Consiliul Local este „Transport Local Lugoj” S.R.L., care se va ocupa de serviciul de transport în comun în municipiu, pe un traseu cu mai multe rute, care urmează să fie stabilit în perioada următoare. Primăria se pregătește să achiziționeze între 12 și 16 autobuze second-hand, care vor efectua serviciul de transport public. Acest lucru până se va finaliza un proiect al Ministerului Dezvoltării, în urma căruia Lugojul va beneficia de nouă autobuze electrice, trei staţii de încărcare rapidă şi nouă staţii de încărcare lentă. Administratorul noii societăți este Alin Năfărean, care nu va putea angaja cheltuieli mai mari de 5.000 de lei, fără să aibă o contrasemnătură din partea reprezentantului primarului.

leader board 728 x 90 px

Pentru cele două societăți o parte din personal va fi preluat din cadrul societății Meridian 22, aflată în procedură de insolvență și mai apoi intrată în faliment.