Primarul din Bozovici: „Măcar să ne închidă, să știm de-o treabă! Nu doar să ne luăm salariile și să tăiem frunze la câini!”

Modul în care Consiliul Județean Caraș-Severin a făcut repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și pentru cheltuielile de funcționare a nemulțumit mulți primari. Printre aceștia se află și Adrian Stoicu.

Primăria Bozovici se numără printre administrațiile locale vitregite de actuala conducere a Consiliului Județean Caraș-Severin, fiindu-i repartizată suma de numai 200.000 de lei. O sumă insuficientă, spune edilul, pentru nevoile unei comune mari, cum este Bozovici. „Cum să vă zic, ca și buget, de fiecare dată am fost taxat. Nu există nicio comună în județ de tiparul comunei Bozovici, adică să ai și un spital, și un liceu, să ai un centru de permanență și să primești 200.000 de lei. Ce să vă zic mai mult decât că această sumă nu-mi ajunge aproape la nimic. Solicitările mele către Consiliul Județean au fost undeva la vreo 7,5 milioane de lei. Nu am zis să mi-i dea pe toți, dar uitați-vă la ce lucrez în acest moment: apă, canal, am Bigărul, am o grămadă de lucrări care sunt în execuție și care necesită cofinanțări, plus că au fost mai multe criterii, actualizarea devizelor, la un moment dat, căci am avut, de exemplu, canalizare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, începută cu trei, patru ani în urmă, și abia anul trecut am reușit să finalizăm procedura de achiziții, de licitații după contestații, și toate astea au trecut și s-au mărit costurile. Dar cui să explic eu toate aceste lucruri! Ei văd strict punctul lor. Sunt la putere acum și dau băieților lor!”, a precizat, pentru Express de Banat, Adrian Stoicu.

Edilul mai spune că banii primiți de la Consiliul Județean sunt atât de puțini, încât investițiile în infrastructură mai au de așteptat un timp. Ba chiar, se întreabă retoric, ce ar trebui să facă cu banii investiți în centrul de permanență din comună, care deservește întreaga vale a Almăjului. „Suntem în opoziție și ne uităm la cei aflați la putere cum lucrează! Avem bani cât să ne luăm lefurile. Măcar să ne închidă, să știm de-o treabă, nu doar să ne luăm salariile și să tăiem frunze la câini! Este o situație neplăcută. Știți cum ar trebui să fac acum după ce am pus, din banii comunei, centrala termică la centrul de permanență, de care se folosește toată Valea Almăjului?! Să mă duc și să o demontez! Am mai și renovat spațiul aici. Le-am cumpărat și anumite echipamente, pe care le-am luat tot din banii primăriei. Pentru că centrul de permanență se află pe raza comunei mele, nu m-am dus să cer… Normal ar fi să mă ajute și Consiliul Județean, atât cu spitalul, cât și cu centrul de permanență. Ce să vă zic? Promisiunile din campanie sunt una, faptele dovedesc alta!”, a declarat Adrian Stoicu.